1) To back to the basics του Γιάννη

 

Η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο κάποτε αγαπημένο του spin move είναι ικανή να διαλύσει κάθε αμυντικό προσανατολισμό της Atlanta και των σωματοτύπων της.

Το σημαντικότερο όμως, πλεονέκτημα που χαρίζει στους Milwaukee Bucks;
Αναγκάζει τον δεινόσαυρο Clint Capela να βγει σωματικά και νοητικά από το κύριο πεδίο δράσης του, το ζωγραφιστό, και να εκτεθεί στην περιοχή του mid range και του high post, εκεί όπου με τη φόρα και το χώρο που έχει ο Greek Freak είναι ασταμάτητος.

 

2) Ο Lopez κάνει τα πάντα για να παίζει

 

O Brook Lopez προσπαθεί να κερδίσει πάσει θυσία τη ζωή του στη σειρά, ακόμα και αν δεν είναι το κατάλληλο match up για τα screens και τα switches των «Ελαφιών».

Δεν είναι μόνο το range (3-5 τρίποντα) και το size (1 τάπα, 3 κλεψίματα) που διαθέτει, αλλά τα seals, το spacing και η νότα εμπειρίας που χαρίζει στους Bucks σε κάθε μια του παρουσία.

Παράλληλα, έδειξε πόσο πολύ θέλει να προσαρμοστεί στις ορμές του Trae Young έχοντας καλύτερη υπόσταση στο drop coverage του, το οποίο απέφερε 1 περίπου λιγότερο πόντο ανά κατοχή στην ομάδα του σε σχέση με το Game 1.

 

3) H ειρωνεία κάποτε τελειώνει και η ξεκούραση

 

Το ειρωνικό shimmy του Young κόντρα στην άμυνα των «Ελαφιών» στο Game 1 ίσως να τελείωσε τη σειρά για τους Hawks.

Το μόνο που δε θες κόντρα σε μια εμφανώς καλύτερη ομάδα είναι να την ξυπνήσεις.
Και ο άσος των «Γερακιών» την ταρακούνησε για τα καλά!

Ήταν αρκετά εμφανής χθες η απάθεια της Atlanta από ένα σημείο και μετά, όταν η διαφορά είχε πια ξεφύγει, κάτι που είναι πολύ λογικό.
Όταν όμως, αφήνεις επίτηδες ένα παιχνίδι για να κρατήσεις δυνάμεις εν όψει της συνέχειας, καλό θα είναι να σκεφτείς πως με αυτό το σκεπτικό δεν δύναται να κουραστεί ούτε και ο αντίπαλος…