1) Απουσία Harden > Απουσία Irving

Σε ένα ματς χωρίς τον James Harden φάνηκε η πραγματική σημαντική απουσία για τους Brooklyn Nets, οι οποίοι για ακόμα ένα ματς έμοιαζαν υπερβολικά λάτρεις του iso επιθετικά -κάτι που σώζει αισθητά ο “Μούσιας” πάρα τον παραγκωνισμό που βιώνει στις τελευταίες περιόδους.

Ο Kyrie Irving είναι φυσικά ένας αστείρευτος σκόρερ και ίσως ο κορυφαίος ball handler threat από καταβολάς ΝΒΑ. Αλλά σε ένα σύνολο όπως το χθεσινό χωρίς πολλούς σουτέρ και το γενικότερο off βράδυ του Patty Mills (1-3 τρίποντα, 1-5 σουτ) -που με τη σειρά του έβαλε τη μπάλα περισσότερο στο παρκέ λειτουργώντας ως facilitator- δεν μπορεί να είναι ο Game changer που αναζητάει ο coach Nash εξαιτίας της τάσης του στην απομόνωση.

2) Συνεχίζεται η δυστοκία του KD

O Kevin Durant είναι εξαιρετικά μέτριος για το επίπεδό του στις δύο τελευταίες 4ες περιόδους που έχει αγωνιστεί -κάτι που έχει επιφέρει αφενός την ήττα από το μέτριο Portland αλλά και το μεγάλο ντέρμπι μέχρι και την παράταση με το γεμάτο απουσίες και νιάτα San Antonio.

Συνολικά, εκτελεί με 27% σε αυτό το διάστημα σε 5.5 σουτ ανά βραδιά, την ίδια στιγμή που κάνει χειρότερη την ομάδα του κατά 4 πόντους (-15 συνολικά χθες).

Στο Oregon, ήταν ξανά άστοχος (2-6 σουτ, 0-1 τρίποντο/ 1-4 στα τελευταία 5 λεπτά), με την αδυναμία του στο clutch να στερεί επιπλέον πόντους ελέω των απομονώσεών του σε συνδυασμό με το μέτριο επιθετικά περιβάλλον.

3) Ο MVP Covington

Ο Robert Covington έκανε πιθανότατα το κορυφαίο παιχνίδι του με τα χρώματα της Rip City -παίζοντας επιτέλους ως 4.

Δεν είναι μονάχα τα 5 εύστοχα τρίποντα (5-7 γενικά) και η εν γένει τρομερή επιθετική του παρουσία (21 πόντοι, 6-9 σουτ, 4-4 βολές), αλλά το γεγονός πως παρά το γεγονός πως είχε έντονο πρόβλημα με τα φάουλ (τελείωσε με 5) και παράλληλα παρέμενε συνεχώς στο μαρκάρισμα του Kevin Durant με θάρρος είναι ακόμα πιο σημαντικό!

Γενικότερα, ήταν πολύ ενεργός -περισσότερο από το πλούσιο σύνηθές του- στα αμυντικά δρώμενα, μετρώντας 8 deflections/ κλεψίματα, 9 contested shots αλλά και 2 τάπες (η μία κρίσιμη στον KD στην 4η), με τους γηπεδούχους να δέχονται μόλις 107 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ και να είναι συνολικά καλύτεροι κατά 12.5 πόντους στο Net Rating αλλά και 11 στα traditional stats!