1) Η αδυναμία «Vucevic» και ο playmaker Harden

 

Οι Brooklyn Nets είναι ξεκάθαρα μια ομάδα που ζει και αναπνέει με το PnR και τις μορφές του, αλλά τα αργά πόδια των -κυρίως- Vucevic και Bradley έδωσε την ευκαιρία στον James Harden να διασύρει ξανά και ξανά την άμυνα των Chicago Bulls.

Ο “Μούσιας” μοίρασε τις περισσότερες από τις 16 ασίστ του χάρις τα screens ή τα elbow screens είτε του Sharpe είτε των forwards που ρόλαραν εξαιρετικά στο αντίπαλο καλάθι -με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν πολλά και εύκολα καλάθια (62% σε 39 σουτ στο ζωγραφιστό/ 48 πόντοι).

2) Η αμυντική καθίζηση των Bulls

Προφανώς οι 138 πόντοι δεν αφήνουν περιθώριο για να κριθεί έστω και σε κάποιον βαθμό θετικά η αμυντική συνέπεια των “Ταύρων” αλλά θέλω να σταθώ σε δύο συγκεκριμένα γεγονότα που “καθάρισαν” από τα μέσα της τρίτης περιόδου το ματς.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι Bulls θυμίζουν μια κολεγιακή ομάδα στο ΝΒΑ, αφού εν ολίγοις στηρίζονται στην αθλητικότητα, στο ανοιχτό γήπεδο και στην ενέργεια στα μετόπισθεν.

Αρχικά, οι Nets ήταν τόσο εξαιρετικοί χθες στα επιθετικά τους δρώμενα, με τα μόλις 9 τους λάθη να μην επιτρέπουν στο Chicago να τρέξει και να πετύχει τους συνηθισμένους πολλούς του πόντους στο transition.
Από την άλλη μεριά όμως, τα αρκετά λάθη του (17) έδωσαν των ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει την άτυπη θέση του και να σκοράρει 28 πόντους από turnovers αλλά και 19 σε fast break καταστάσεις, κάτι που δηλώνει πως το 34% των συνολικών πόντων τους προήλθε από την επίθεση της αρμάδας του coach Donovan.

Ταυτόχρονα, μου έκανε αρνητική εντύπωση η ενέργεια του DeMar DeRozan στα μετόπισθεν, αφού σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις παρατήρησα είτε να μη μαρκάρει το face to face τρίποντο του Harden είτε να μην έχει όρεξη και διάθεση στην ομαδική άμυνα ή στις 50/50 φάσεις.

3) Η σωστή ένταξη του Irving δεν υπάρχει ακόμα

Μπορεί να μετρούν 2 νίκες σε 3 αγώνες με τον Kyrie Irving, αλλά θεωρώ πως η ένταξή του δε γίνεται με τον πλέον σωστό τρόπο -αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο μεγάλο σερί των Nets, ο γεννημένος στην Αυστραλία PG ήταν απών.

Συγκεκριμένα, πέρασε 23 λεπτά στο πλευρό του Kevin Durant (+22 στο NR) και ακόμα 16 σε αυτό του James Harden (-7 στο Net Rating), με τον ίδιο να αναλώνεται ξανά σε ρόλο floor spacer χωρίς μεγάλη συμβολή με τη μπάλα στα χέρια του, κάτι που γίνεται για λόγους ομάδας περισσότερο.