1) Το ζήτημα με τον LeBron ως center

Όπως είχαμε αναφέρει ξανά στην ανάλυση για τον Center LeBron James, όταν ο αντίπαλος στηρίζεται είτε σε βαρύ πεντάρι είτε σε ένα πολύ αθλητικό, τότε οι Los Angeles Lakers δεν έχουν τύχη αμυντικά στην αντιμετώπισή του.

Χθες, ο “Βασιλιάς” μάζεψε μόλις το 10% των χαμένων σουτ των “Αρκούδων” σε 33 λεπτά συμμετοχής, ενώ από την άλλη μεριά οι Howard και Jordan το 25% και 22% αντίστοιχα -σε μια απόδειξη πως δεν πρέπει να πεταχτούν τελείως εκτός rotation όσο ο Anthony Davis είναι ακόμα απών, αφού ο LBJ, όσο “τέρας” της φύσης και αν είναι, δε γίνεται να έχει καμία απολύτως τύχη κόντρα στον Jaren Jackson Jr., που επιτέλους ανέβηκε στη θέση όπου θα ακμάσει περισσότερο από το 4.

2) Ο υπερπολύτιμος Anderson

Ο Kyle Anderson είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ, με την αμυντική του συνέπεια/ ποικιλία και την εξυπνάδα του στην επίθεση να τον χρήζουν ως ένα άρτιο δείγμα της σχολής San Antonio Spurs.

Απέναντι στον LeBron παραδοσιακά δυσκολεύεται πολύ (13-20 σουτ, 5-10 τρίποντα φέτος), αλλά η άνοδος του match up του στο 5 και ο ταυτόχρονος περιορισμός του στα wings και τα switches ανέδειξε το παιχνίδι του και την ίδια στιγμή μπλόκαρε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν ξαφνικά να ακόμα έναν εξαιρετικό denier και ball presser στο δρόμο τους (108 πόντοι ανά 100 κατοχές οι Grizzlies με αυτόν στο παρκέ/ 4η καλύτερη επίδοση).

3) Η φόρμα του Carmelo

Ένα από τα σημεία κλειδιά του Coach Vogel είναι η απόδοση του Carmelo Anthony, ενός σκόρερ ολκής που μπορεί να προσφέρει πολλά σε ένα “ασουτο” ρόστερ με το range και τον off ball ρόλο του.

Ωστόσο, για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν, κόντρα στον οργανισμό του Tennessee, έναν αντίπαλο που τον δυσκολεύει αρκετά φέτος (-2% σε FG%, – 3% σε 3p%, -2 σε πόντους), ήταν ιδιαίτερα μέτριος (0 σουτ σε 20 κατοχές κόντρα στον Anderson) μένοντας στους 7 πόντους με 10 επιθέσεις (8 σουτ + 2 ταξίδια στις βολές).

Παραδοσιακά, οι “Λιμνανθρωποι” δεν τα πάνε καθόλου καλά στις off βραδιές του μετρώντας 9 ήττες σε 15 ματς όταν ο πρώην παίκτης των Blazers μένει κάτω από τους 10 πόντους.
Αντίθετα, όταν ξεπερνάει αυτό το άυλο φράγμα, μετρούν 15 νίκες σε 25 ματς.