1) H σημασία του Gobert

Η σημασία του Rudy Gobert για το στρατόπεδο του coach Snyder αποτυπώνεται πλήρως στα παιχνίδια των Jazz απέναντι σε ομάδες που στηρίζονται εν πολλοίς στους «ψηλούς» τους.

Ουσιαστικά, η απουσία του έδωσε αυτόματα τη δυνατότητα στον Domantas Sabonis να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα σε μια αδύναμη εν ολίγοις frontline, με τους Norvel Pelle (4-4 σουτ) και Hassan Whiteside (5-8 σουτ σε 2 ματς φέτος) να μη μπορούν σε κανένα σημείο να σταματήσουν το φονικό PnR του Λιθουανού με τον Lance Stephenson -που του μοίρασε τις 8 από τις 14 συνολικά ασίστ του.

Ο Γάλλος γίγαντας από την άλλη μεριά, τον κράτησε στα 1-4 σουτ και τα 2 λάθη σε 27 κατοχές στο ματς της Salt Lake City αλλά και τα 9-29 τα τελευταία 2 χρόνια (31% ευστοχία).

2) Τα λάθη του Snyder

Η Utah ήταν τόσο η πλέον υγιής ομάδα του γηπέδου όσο και η πιο βαθιά από άποψη επιλογών, αλλά ακόμα και έτσι κατάφερε να μην είναι ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.
Και σε αυτό οφείλεται εν πολλοίς ο coach Snyder, που έμπλεξε με τα ματσαρίσματα του big ball των γηπεδούχων.

Ουσιαστικά, αντί να μαρκάρει διαρκώς τον Sabonis, που ρήμαζε ξανά και ξανά το ζωγραφιστό (11-13 κάτω από το καλάθι, 13-16 στο paint) δεν επέλεγε σταθερά ένα βαρύ κορμί για να τον περιορίσει -αφού έστω και αν δεν τα πήγαν καλά πάνω του οι Pelle και Whiteside, είχαν σίγουρα πιο πολλές πιθανότητες από τους ONeale και Gay

Αντ’ αυτού, ο Whiteside παρέμεινε για αρκετή ώρα στον floor spacer Myles Turner, κάτι που δε βοήθησε καθόλου τους «Μορμόνους».

3) O Sykes ήρθε για να μείνει

Μπορεί να ήταν γεμάτο το απουσιολόγιό τους, αλλά στα μάτια του Keifer Sykes μπορεί κανείς να διακρίνει τη θέληση για παραμονή στο ΝΒΑ και συνεχή απόδειξη του πραγματικού τους ταπεραμέντου.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικά χρήσιμος στην κάλυψη του κενού που άφησε η απουσία του Malcolm Brogdon βγάζοντας τρομερή ενέργεια στην άμυνα με 4 deflections/ κλεψίματα, 4 ριμπάουντ αλλά και 6 contested shots κόντρα στα αντίπαλα guards.

Από την άλλη μεριά, στην επίθεση ήταν άρτια κομβικός με 7 πόντους με 6 επιθέσεις (5 σουτ + 1 ταξίδι στις βολές) και 4 ασίστ, δίνοντας στην ομάδα του τη δυνατότητα να σκοράρει 131 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ -είτε τρέχοντάς την πολύ καλά είτε λειτουργώντας ως ένας άτυπος δημιουργός μακριά από τη μπάλα.

Ήρθε για να μείνει…