1) Η επιστροφή του Milton

Η επιστροφή του Shake Milton στην αγωνιστική δράση είναι σαν να ήρθαν νωρίτερα τα Χριστούγεννα για τους Philadelphia 76ers -ειδικά από τη στιγμή που απουσιάζει ο Ben Simmons ή το αντάλλαγμά του.

Τρέχει τρομερά την ομάδα, είναι φοβερός στο ανοιχτό γήπεδο, της χαρίζει το creation που της έλειπε όταν ήταν τραυματίας αλλά και ένα ηχηρό spacing από τις θέσεις των guards.

2) H ψυχολογία του Simons

Η ψυχολογία που έχει δώσει στον Anfernee Simons η κατάκτηση του περσινού διαγωνισμού καρφωμάτων είναι αφάνταστη και τον ωθεί στο Sixth Man of the year.

Φέτος, μετράει 14 πόντους σε 11 επιθέσεις και 44% από το τρίποντο, και αναβαθμίζει κατά πολύ το μέτριο spacing των Portland Trail Blazers, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να κλείνει προς το μέρος του περισσότερο (50% στα wide open σουτ του).

3) Η πτώση του Nurkic

Όσο σημαντικός και αν είναι ένας center -και δη φινετσάτος και έξυπνος- στο παιχνίδι μιας ομάδας που κάνει τα πάντα μέσω screens, ο Jusuf Nurkic μοιάζει φέτος να μην είναι πολύ καλά.

Δεν έχει πολλές προσπάθειες πέρα από το pick n roll, δεν του βγαίνουν πολλά πράγματα με το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, αμυντικά μοιάζει ένα κλικ πιο αργός και η ευφυΐα του στο διάβασμα των φάσεων δεν αποτυπώνεται σε ουσία -κυρίως γιατί έχουν μειωθεί οι επαφές του.

+1) O MVP των 76ers

 

O Georges Niang είναι ο άνθρωπος που καθόρισε (θετικά) το αποτέλεσμα περισσότερο από κάποιον άλλο.

Συμμετέχει με 8 πόντους και 3 ασίστ στα 6 από τα 7 καλάθια του σερί υπεροχής της Philly από το 37′ μέχρι και το 44′, ενώ ταυτόχρονα με την ικανότητά του από το τρίποντο έχει ανοίξει διάπλατα τους διαδρόμους για τους υπόλοιπους -σε μια αποτελεσματικότητα που έλειπε από τους back up “ψηλούς” της ομάδας εδώ και χρόνια.