1) Η άμυνα των 76ers στον Αντετοκούνμπο

Μπορεί οι περισσότεροι να μένουν στους 31 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά το γεγονός πως χρειάστηκε 32 επιθέσεις για να φτάσει σε αυτό το νούμερο λέει πολλά για την αποτελεσματικότητα της Philadelphia πάνω του -και κυρίως του Paul Reed, που στο πιο γεμάτο από άποψη χρόνου ματς της μέχρι πρότινος καριέρας του (24 λεπτά) κράτησε τον Έλληνα σταρ μόλις στα 5-12 σουτ εντός πεδιάς σε 6 λεπτά μαρκαρίσματος.

Σίγουρα η κοινή του σύμπλευση με τον Andre Drummond δεν έκανε καλό στο spacing των Sixers, αλλά τουλάχιστον βρήκε το χώρο να δείξει τι μπορεί να κάνει κόντρα σε έναν από τους καλύτερους του κόσμου.

2) Το κλειδί για τη νίκη των Bucks

Σε ένα ντέρμπι όπου έλειπαν τουλάχιστον 5-6 πρωτοκλασάτα ονόματα εξαιτίας τραυματισμών δεν είναι τόσο εύκολο να συμβούν αξιοπρόσεκτες καταστάσεις, αλλά ο συνδυασμός της τάσης του Bobby Portis να ανοίγεται συνεχώς στο τρίποντο και εκείνη του Doc Rivers να αφήνει τον Drummond πάνω του ήταν ο κύριος λόγος της νίκης των Milwaukee Bucks -αφού δημιούργησε στον Γιάννη τεράστια κύματα χώρου στο αντίπαλο ζωγραφιστό.

Ειδικά από τη στιγμή που ο BP άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς από μακρινή απόσταση, η επιλογή του πρώην παίκτη των Los Angeles Lakers για μαρκάρισμά του τουλάχιστον άστοχη -ειδικά από τη στιγμή που οι 76ers έθεσαν τον Georges Niang για πολύ ώρα δίπλα στον AD.

3) O τρομερός Maxey

Ο Tyrese Maxey έχει εξελιχθεί στη μόνιμη MVP φιγούρα των 76ers όταν απουσιάζουν οι κύριοι πρωταγωνιστές της.

Χθες, έδωσε ακόμα μια παράσταση με 31 πόντους σε 26 επιθέσεις και ειδικά στην πρώτη περίοδο έμοιαζε ασταμάτητος με 17 πόντους και 2 ασίστ σε 11 λεπτά (8-10 σουτ, 3-4 τρίποντα).

Μπορεί τυπικά ο Shake Milton να του στερεί κατοχές και προσοχή μετά την επιστροφή του, αλλά η ανωριμότητα του Ben Simmons είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν 20χρονο σκόρερ με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

+1) O X factor του Milwaukee

O Semi Ojeleye συνέχισε την άτυπη παράδοσή του να κερδίζει όταν σκοράρει περισσότερους από 10 πόντους (13-4 ρεκόρ), με τους 11 που πέτυχε χθες με 3-3 τρίποντα να είναι αυτοί με την ίσως μεγαλύτερη πικρία για τους Sixers.

Δεν είναι PJ Tucker, δεν είναι ο κατάλληλος back up του Γιάννη, αλλά τόσο ο κορμός του όσο και η τάση του από μακρινή απόσταση μπορεί που και που να δίνει κέρδη στα «Ελάφια».