1) Το επιθετικό πρόβλημα των Bucks

 

Οι 95 πόντοι που πέτυχαν κόντρα στους Utah Jazz οι Milwaukee Bucks είναι αρκετά πλασματικοί και κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι κατά πολύ λιγότεροι αν δεν είχαν πετύχει μερικά τρομερά δύσκολα σουτ πάρα τις καλές άμυνες των αντιπάλων τους.

Δεν ήταν παιχνίδι για σοβαρά συμπεράσματα με τόσες απουσίες φυσικά, αλλά χθες πόνεσαν υπερβολικά στο shot creation, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και George Hill να είναι οι μοναδικοί που ανάγκασαν την άμυνα να κινηθεί και να βγει από το… καβούκι της.

2) Η προσαρμογή των Jazz στον Αντετοκούνμπο

Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να βγάζει από τα νερά του στο ζωγραφιστό τον Αντετοκούνμπο αυτή είναι σίγουρα οι Jazz (7 προσπάθειες στο ζωγραφιστό, 13 από mid range/ τρίποντο).

Οι “Μορμόνοι” διαθέτουν τόσο καλούς αμυντικούς με κορμιά στα πρότυπά του για το ματσάρισμα του (Rudy Gobert, Hassan Whiteside) όσο και πρόθυμους παίκτες όπως ο Royce O’Neale -που με εξαίρεση ένα τρίποντο στην 4η, δέχθηκε μόλις 1-6 σουτ από τον Greek Freak.

Χθες, απέναντι σε αυτούς τους τρεις σούταρε με 7-15 εντός πεδιάς και 1-8 τρίποντα.

3) Το κενό στον πάγκο των Bucks

Εδώ και καιρό, τονίζεται το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο 4 μα και το βάθος του πάγκου, το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θεωρεί η πλειονότητα.

Χθες, σε μια ημέρα όπου έλειπαν δύο σταρ (Khris Middleton, Jrue Holiday), δύο σημαντικοί παίκτες (Donte DiVincenzo, Brook Lopez), το κενό των 3 “κοντών” καλύφθηκε από 6 παίκτες που είτε έγιναν από ρολίστες “βασικοί” (Pat Connaughton, Grayson Allen, George Hill) είτε από bench warmers ρολίστες (Nwora, Robinson, Hood).

Ταυτόχρονα, το κενό στη Frontline γέμισε από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Bobby Portis -δημιουργώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο κενό στο back up του τελευταίου μετά την άτυπη προαγωγή του.

+1) Η ενέργεια του Θανάση

Απίθανη ενέργεια ο Θανάσης για ακόμα μια φορά, που φέτος μετατρέπεται και σε ουσία στο επιθετικό κομμάτι με 5 πόντους σε 5 επιθέσεις.

Αυτή η δύσκολη εκκίνηση του Milwaukee με τους πάμπολλους τραυματισμούς δεν είναι η ευκαιρία του για να καθιερωθεί στο rotation αλλά και να κερδίσει κάποτε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην Ευρώπη.