1) H διαφορά στα παιχνίδια σε Brooklyn και Milwaukee

 

Τα ματς που έχουν λάβει χώρα στο Brooklyn δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Milwaukee, όπου και κυριαρχούν περισσότερο οι καλές άμυνες, τα χαμηλά σκορ, το ποιοτικά μέτριο μπάσκετ, η κυριαρχία του Middleton και ο κακός για τα δεδομένα του Kevin Durant.

Oυσιαστικά, ο μέσος όρος πόντων στη Νέα Υόρκη κυμαίνεται περίπου στους 327.5 κοινούς πόντους ενώ στο Wisconsic στους μόλις 282.5!

 

2) Η λογική κυριαρχία του Γιάννη και το λάθος των Nets

 

Ο Γιάννης Aντετοκούνμπο επιτέλους κατάλαβε πως όταν τον μαρκάρει ο Blake Griffin, ένας παίκτης πολύ πιο κοντός, πολύ πιο αδύναμος και πολύ πιο αργός, δεν έχει νόημα να τραβιέται προς τα έξω και να αναλώνεται σε τρίποντα και mid ranges προσπαθώντας να αναγκάσει τον πρώην παίκτη των Clippers να τον ακολουθήσει.

Απλά όρμησε στο καλάθι και τον διέλυσε.
Κανένα τρίποντο, 5 κερδισμένα φάουλ, μέσος όρος των σουτ του τα 2 μέτρα!

Ταυτόχρονα, ως Nets, θες να δεχθείς 30 πόντους από τον Greek Freak, για τον οποίο δεν έχεις κανέναν παίκτη να τον περιορίσει.

Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο ωστόσο, είναι τα 11-16 σουτ/ 6 κερδισμένα φάουλ του Khris Middleton, που για κάποιο λόγο προτιμάται να μαρκάρεται από τον Joe Harris, τον James Harden και τον Landry Shamet τη στιγμή που ο Bruce Brown τα πάει περίφημα πάνω του (8-27 σουτ, 2-7 τρίποντα, 2 λάθη).

 

3) Oι Bucks είναι ακριβώς ίδιοι στις νίκες και τις ήττες

 

Οι Bucks δεν αλλάζουν καθόλου το playstyle τους τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες τους.

Ξανά συνεχές iso (14 ασίστ), ξανά ελάχιστα drive n kicks που θα αξιοποιούσαν τα φτερά τους, ξανά δύο παίκτες με 30+ πόντους (68 από τους 104/65%), ξανά άσχημα ποσοστά από το τρίποντο (21%).

 

+1) Η θέση του Αντετοκούνμπο

 

Ο Γιάννης πρέπει να ανέβει “μόνιμα” στο πέντε σε μια σειρά κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει συνεχές small ball.

Με αυτόν στο 5 και τον Tucker στο 4, οι Bucks έτρεξαν χθες ένα εκκωφαντικό σερί της τάξης του 20-4 στην 4η περίοδο και καθάρισαν το ματς με συνεχές switching και range σε άμυνα και επίθεση.