1) Το τρικ της νίκης των Bucks

 

Η πιο τρανταχτή παγίδα που θα έρθει αντιμέτωπη μια ομάδα όταν συναντήσει τους Atlanta Hawks είναι η πίστη πως η τρομερή τους ευστοχία θα κρατήσει για πάντα.

Αν όμως, κλείσει καλύτερα την περίμετρο και δεν επιτρέψει πολλές ελεύθερες όψεις, η διαφορά θα πέσει σύντομα και τα «Γεράκια» θα τα χάσουν όλα.

Σουτ, ψυχολογία, νίκη.

 

2) Hawks και ομάδα του Young

 

Όταν οι Hawks είναι “Hawks” και όχι “η ομάδα του Trae Young” μπορούν να ρολάρουν πολύ καλύτερα και να δυσκολέψουν τον κάθε αντίπαλο αναβαθμίζοντας 4 και 5 πηγές σκοραρίσματος από περιφέρεια και pick n roll.

Προφανώς όλα θα περνούν πάντα από τα χέρια του βραχύσωμου PG, αλλά η αναλογία του χθες (0.6 σουτ ανά λεπτό/ 1 λάθος για μια ασίστ/4 τελικές πάσες) φράζει τα “Γεράκια“, που δεν έχουν άλλους τρανταχτούς shot creators για να βρουν ελεύθερα σουτ,

 

3) Ο clutch Middleton και ο Robin Γιάννης

 

Επιτέλους, ο Khris Middleton αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει κάποιος παίκτης στο στρατόπεδο της Atlanta που να μπορεί να τον περιορίσει σημαντικά.

Χθες, σκόραρε 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, ενώ μέχρι τότε είχε μόλις 18 σε όλες τις περασμένες, αποδεικνύοντας πως είναι ένας closer ολκής.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιχείρησε μόλις 2 σουτ στην τελευταία περίοδο ξινίζει αρκετά, παρόλη την… τρέλα του Middleton, όπως και η δήλωσή του περί σύνταξης του Khris.

Γενικά, τα 8 από τα 13 καλάθια του ήρθαν έπειτα από ασίστ συμπαίκτη του, κάτι που επίσης δεν είναι τόσο θετικό δεδομένου του playstyle του αλλά και της φήμης του ως Top-5 παίκτης στον κόσμο.

 

+1) Η προσέγγιση στον Young

 

Το γεγονός πως ο Jrue Holiday, o άνθρωπος που έσβησε τον Trae Young στο Game 2, έμεινε μόνο για 7 λεπτά και 7 σουτ πάνω του μπορεί να έδωσε στον shot creator των Hawks την ευκαιρία να αφηνιάσει, αλλά έκλεισε το playmaking του (4 ασίστ, 4 λάθη) και το catch n shoot των υπόλοιπων, κάτι που στις κρίσιμες στιγμές απεδείχθη μοιραίο για τα «Γεράκια».