1) Griffin vs Γιάννης

 

Μπορεί το ματσάρισμα του Blake Griffin με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην έχει ποτέ θετική κατάληξη για τον πρώτο, αλλά επιτρέπει στους Brooklyn Nets -μια ομάδα με έφεση στο small ball και την αξιοποίηση των φτερών της- να μαρκάρουν καλύτερα τους υπόλοιπους (πλην Lopez), όπως είχε γίνει δηλαδή και κατά την περσινή «φούσκα» με τους Heat και τα «Ελάφια».

Χθες, ο Griffin δέχθηκε 20 πόντους (9-12 σουτ) από τον Έλληνα σούπερ σταρ (34 συνολικά), ενώ οι έτεροι σταρ –Khris Middleton και Jrue Holiday– έμειναν μόλις στους 30 κοινούς με 13-42 σουτ και 2-12 τρίποντα.

 

2) Η χρησιμότητα του Θανάση

 

Η σειρά για να κερδηθεί από τους Bucks χρειάζεται δυνατά και αθλητικά κορμιά για να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τα αντίστοιχα μιας αρμάδας των φτερών.

Υπό αυτό το πρίσμα, η χρήση του Θανάση Αντετοκούνμπο για 7-8-10 λεπτά για να φθείρει τα σώματα των Durant και Irving δε θα ήταν τόσο αυτοκαταστροφική.

Ειδικότερα αν ληφθεί υπ’ όψιν τόσο η ικανότητα πολυθεσίας των Θανάση και Nets όσο και το γεγονός πως οι Forbes και Connaughton δεν έχουν το κατάλληλο κορμό ίσως αποδειχθεί καίρια η συμμετοχή του.

Δεν θα καταφέρει ουσιαστικά πολλά, αλλά προέχει η δυσκολία που θα προκαλέσει πριν σουτάρουν και η κούραση που θα δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου.

 

3) Ο αρνητικός coach B

 

Το κακό coachάρισμα του Mike Budenholzer δε φάνηκε μόνο στο rotation, αλλά και στη χρήση του Greek Freak στην άμυνα.

Όταν ο καλύτερος αμυντικός του περσινού πρωταθλήματος μένει μονάχα για 3 λεπτά συνολικά στους Durant και Irving (1-6 σουτ) και σχεδόν 3 στον άτολμο επιθετικά Bruce Brown τότε σπαταλάται ένα τεράστιο πλεονέκτημα!

 

+1) O τραγικός χθες Middleton

 

Αν ο Middleton συνεχίσει να σουτάρει μεto πενιχρό 26% από το παρκέ (6-23 σουτ, 0-5 τρίποντα) και ταυτόχρονα να δέχεται στην άμυνα το 64% των σουτ των προσωπικών του αντιπάλων (7-11 σουτ), η σειρά δεν θα προχωρήσει πολύ…

Ακόμα και χωρίς Harden.
Ακόμα και με σούπερ Γιάννη.