1) Η κύρια πληγή των Bucks δεν ήταν ο Durant

 

Μπορεί ο Kevin Durant να ήταν υπέροχος χθες με 49 πόντους (16-23 σουτ, 4-9 τρίποντα, 13-16 βολές), 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, αλλά η συγκομιδή του δεν πόνεσε τόσο τους Milwaukee Bucks όσο οι 27 πόντοι με 8-11 σουτ και 7-8 τρίποντα του Jeff Green και οι 17 πόντοι του Blake Griffin.

Όταν μια ομάδα έχει τον KD σε τρομερή υπόσταση αλλά και δύο ρολίστες να σκοράρουν αθροιστικά 44 πόντους, δύσκολα θα έχει τύχη ο κάθε αντίπαλος!

 

2) Ο Harden είναι θετικός ακόμα και όταν είναι αρνητικός

 

Μπορεί ο James Harden να επέστρεψε για πρώτη φορά ουσιαστικά στη σειρά μετά τον τραυματισμό του στο Game 1, αλλά ήταν φανερό πόσο ανέτοιμος και πληγωμένος ήταν.

Εν γένει ήταν υπερβολικά άστοχος (1-10), αλλά φρόντισε να ταλαιπωρήσει με την παρουσία του τα «Ελάφια»!

Συνολικά, μέτρησε 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ήταν τόσο σημαντικός στο παιχνίδι των Nets, αφού τόσο το deny των Bucks πάνω του άνοιγε τακτικά χώρους στον Durant όσο και η καθοδήγηση των συμπαικτών του έδινε βάθος και αυτοπεποίθηση στο Brooklyn, που επέστρεψε δις από το -17.

 

3) H διαφορά του KD με τον Γιάννη

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν μέχρι πρότινος ο back to back MVP του ΝΒΑ με την εν γένει παρουσία του να είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, υπάρχει χαοτική διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε αυτόν και τον Durant!

Η κύρια διαφορά ανάμεσά τους είναι το γεγονός πως ο Greek Freak πήρε μόλις 6 επιθέσεις και μέτρησε 7 πόντους στην τελευταία περίοδο και με τη σειρά να κρίνεται ραγδαία από το τελικό αποτέλεσμα (3-6 σουτ).

Ο KD από την άλλη μεριά, ανέλαβε 8 επιθέσεις και μέτρησε 20 πόντους (6-8)…

 

+1) Η γκέλα του Milwaukee προϊόν προπονητή

 

Το ότι σε μια μέρα που σούταραν με 49% από το παρκέ, 41% από το τρίποντο, είχαν 5 διψήφιους σκόρερ και μόλις 12 λάθη, οι Bucks κατάφεραν να χάσουν τεράστιες διαφορές και ίσως και τη σειρά περιγράφει τη θητεία του Coach B όσο τίποτα άλλο.