1) Η απώλεια του Vucevic

Κόντρα σε μια άμυνα που κινείται συνεχώς, έχει ενεργά πόδια και χέρια και παίκτες που ταιριάζουν γάντι στους επιτιθέμενους η απουσία του Nikola Vucevic φαντάζει ακόμα πιο ηχηρή.

Χθες, από τη θέση 5, οι Chicago Bulls δεν πήραν ούτε ένα τρίποντο, με το ήδη μέτριο για contending επίπεδο spacing τους να χωλαίνει ακόμα περισσότερο, πέραν των λύσεων που θα μοίραζε απλόχερα ο Μαυροβούνιος και δυναμικά
(ριμπάουντ) και δημιουργικά (ασίστ).

2) Η μετριότητα της big 3

Όλοι κάνουν κάποτε ένα κακό ματς, αλλά το τραγικό με το Chicago είναι πως οι 3 καλύτεροι παίκτες τους το έκαναν μαζί χθες, με τους Lonzo Ball, DeMar DeRozan και Zach LaVine να μένουν στους 46 κοινούς πόντους με 16-41 σουτ και 4-14 τρίποντα.

Ακόμα και ο τελευταίος που ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23, πέτυχε μόλις 13 πόντους μετά την 1η περίοδο με μερικές αρκετά τραβηγμένες προσπάθειες.

3) Ο ασταμάτητος Curry

Οι Alex Caruso και Lonzo Ball κάνουν μια εξαιρετική αμυντικά σεζόν, δίνοντας πνοή και όρεξη στο συγκρότημα του Illinois.

Ωστόσο, κόντρα στον Stephen Curry όλα αλλάζουν…

Χθες, μαζί δέχθηκαν 8-13 εντός πεδιάς και 5-10 τρίποντα από τον πιθανότατα κορυφαίο παίκτη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, μοιαζοντας πολλάκις ανίκανοι έστω να τον περιορίσουν…

+1) O ορεξάτος Iguodala

H όρεξη αντίστοιχη ενός μικρού παιδιού που βγάζει ο Andre Iguodala στα 37 του είναι φυσικά απόρροια της τρομερής παρέας των “Πολεμιστών”.

Δεν είναι απλά το 11-1.
Είναι ότι ακόμα και 1-11 να είχαν, έχουν τόσο δυνατές αναμνήσεις, που το μέλλον φωτίζεται λαμπρά από το παρελθόν και χτίζει ένα γερό παρόν.