1) O clutch DeRozan

Chicago Bulls οφείλουν να ανάψουν μια… λαμπάδα στον DeMar DeRozan, τον άνθρωπο που τους έχει σώσει με νικητήριο buzzer beater στα δύο τελευταία τους παιχνίδια, όπου πάρα το γεγονός πως αντιμετώπιζαν χειρότερες ομάδες (Indiana Pacers και Washington Wizards) ήταν αισθητά μέτριοι για τα δεδομένα τους.

Το γέννημα θρέμμα της California πέτυχε τους 9 από τους 28 συνολικά πόντους του (το 32% τους δηλαδή) στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Zach LaVine που ήταν εξαιρετικός μέχρι τότε, χαρίζοντας στην ομάδα του την κορυφή της Ανατολής.

2) Ο playmaker Beal

Όπως είχαμε γράψει ξανά και τις προάλλες, από τη στιγμή που απουσιάζει ο Spencer Dinwiddie ο Bradley Beal έχει επιστρέψει στον shot creator/ maker εαυτό του και ρολάρει εξαιρετικά στη θέση 1.

Χθες, εκτός από τους 27 πόντους με 8-16 δίποντα και 11-13 βολές που μέτρησε, πέτυχε επίσης και career high στις ασίστ με 17 (για 2 λάθη) κόντρα στους Bulls, με τον απόφοιτο του Florida να είναι άκρως αποτελεσματικός τόσο στο PnR όσο και στο τάισμα του «καυτού χεριού».

3) Η άμυνα του Pope

Μπορεί να ήταν ασταμάτητος -ειδικά στην crunch time- αλλά ο Caldwell- Pope τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον DeRozan στις 15 κατοχές που τον μάρκαρε στο χθεσινό αγώνα.

Συνολικά, ήταν υπεύθυνος για τα 3 από τα 12 χαμένα σουτ του (το 25% τους δηλαδή), κρατώντας τον στα 2-5 δίποντα στο διάστημα που τον αντιμετώπισε (μάρκαρε περισσότερο τους White και LaVine).

Ωστόσο, στην τελευταία φάση δεν προτιμήθηκε να μείνει στον αστέρα των “Ταύρων“, μια επιλογή που ίσως να είχε επιφέρει και διαφορετικό αποτέλεσμα για την αρμάδα της DC

+1) H απουσία του Gafford στα κρίσιμα

Ο Daniel Gafford ήταν για άλλη μια φορά φέτος τρομερός στον ρόλο του γράφοντας 19 πόντους με 9-10 σουτ, 8 ριμπάουντ και 2 τάπες στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Όσο έπαιξε, ήταν υπεύθυνος για το 30% των αμυντικών ριμπάουντ αλλά και για το 17% των επιθετικών ριμπάουντ των Wizards (αμφότερα Game highs).

Από τη στιγμή που βγήκε από το παρκέ για τελευταία φορά, με περίπου 5 λεπτά στο ρολόι για το φινάλε, έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ (6 έναντι 5), με το επιθετικό που μάζεψε ο Vucevic μετά τη χαμένη βολή του DeRozan να αποδεικνύεται μοιραίο…