1) Αμυντικό υπερθέαμα

 

Τόσο η διάθεση των δύο ομάδων όσο και η επιθετική τους μετριότητα ώθησε σε ένα πραγματικά μεγάλο αμυντικά υπερθέαμα από τους προπονητές τους, Doc Rivers και Billy Donovan.

Πολλές στρατηγικές φάσεις, πολλά deflections/ κλεψίματα (58 συνολικά), πολλοί πόντοι από λάθη αντιπάλου (40 συνολικά).

Άτυποι νικητές σε αυτή τη μονομαχία οι Phliadelphia 76ers, που ανέδειξαν τις παθογένειες των Chicago Bulls σε iso και spacing.

2) Το βαρόμετρο των 76ers

Μπορεί να μην αποτυπώνεται πλήρως στη στατιστική υπηρεσία, αλλά το γεγονός πως ο Matisse Thybulle κράτησε μόλις στο 3-7 σουτ τον Zach LaVine -ενώ ταυτόχρονα τον ανάγκασε να υποπέσει και σε 4 λάθη- είναι μοναδικό

Απίστευτη προσήλωση από τον Αυστραλό που φέτος θα δει από κοντά τις All Defensive ομάδες και βάζει πλώρη για το DPOY.

3) Το πρόβλημα των Bulls

Σαφώς και είναι δυσκολοκατάβλητοι και πολύ ενεργοί στα πρώτα σκαλοπάτια της άμυνας, αλλά η μετριότητα των “Ταύρων” σε spacing και ball movement δε θα επιτρέπει στο iso του Demar DeRozan να τους σώζει για πάντα.

Παράλληλα, το γεγονός πως ο Nikola Vucevic δεν έχει βρει ακόμα το χέρι του από μακρινή απόσταση (28%) φράζει όλη την ελευθερία των υπολοίπων σταρ του Chicago.

+1) O νωχελικός Embiid

O Joel Embiid δεν είναι καλά φέτος -και δε φαίνεται πως ευθύνεται μόνο το σίριαλ με τον Ben Simmons για αυτό.

Δεν έχει τη συνηθισμένη του διάθεση να πειράξει, να κάνει trash talk, να φωνάξει, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να μένει απογοητευτικά εκτός ζωγραφιστού πάρα το γεγονός πως είναι ο μοναδικός σταρ που απολαμβάνει σχετικά ίδιες ποσότητες κερδισμένων σφυριγμάτων όπως και πριν τις διαιτητικές αλλαγές.

Μόλις 6 σουτ χθες στο ζωγραφιστό (2-6) και ταυτόχρονα 7 από το mid range και ακόμα 5 τρίποντα χθες.