1) To άρτιο small ball των Clippers και ο μέτριος Gobert

 

Σε όλο τον αγώνα -με εξαίρεση τα 13 λεπτά παρουσίας του Ivica Zubac στο 5- οι Los Angeles Clippers έπαιξαν ακραίο small ball θυσιάζοντας ουσιαστικά την επιθετική συγκομιδή του Rudy Gobert, τον οποίο και θα εξέθεταν με συνεχείς ελεύθερες όψεις στη δική του άμυνα.

Ωστόσο, ο Γάλλος center ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό!

Μπορεί να πήρε 4 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ίσως φαντάζουν αρκετά λίγα ενόσω μαρκάρεται από πολύ κοντύτερους και πιο αδύναμους αθλητές όπως οι Morris και Batum, ενώ αμυντικά επέτρεψε 10 αντίστοιχα ριμπάουντ στον αντίπαλο, αλλά και 7 όταν δεν έπαιζε ο ογκώδης Κροάτης.

Συνολικά, τελείωσε τον αγώνα με 10 μόλις ριμπάουντ, που -αν και θα ήταν περισσότερα σε περίπτωση πιο… ανθρώπινης ευστοχίας των γηπεδούχων- δεν αρμόζουν στον ίδιο και το βεληνεκές του.

 

2) Το γαλλικό κλειδί των Clipps

 

Μπορεί ο Kawhi Leonard και ο Paul George να υλοποίησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά αν δεν υπήρχε ο Nicolas Batum δύσκολα θα μείωνε σε 1-2 η αρμάδα του Χόλιγουντ!

Ο Γάλλος forward έπαιξε συνολικά 35 ολόκληρα λεπτά και έκανε τη «βρώμικη» δουλειά τόσο στον περιορισμό του Gobert όσο και στα ριμπάουντ (7).

Ταυτόχρονα, ευστόχησε στα 6 από τα 9 του σουτ αλλά και στα 4 από τα 6 τρίποντά του, αποδεικνύοντας ξανά πόσο τρομερός είναι στο ρόλο του!

 

3) Ο… φοβισμένος Morris

 

Ο Μarcus Morris Sr. είναι ένας από τους πιο τολμηρούς επιθετικούς παίκτες του ΝΒΑ, με την ικανότητά του στο μακρινό σουτ και το εν γένει σκοράρισμα να λυγίζει μονάχα στη θέα του θάρρους και της αυτοπεποίθησής του.

Ωστόσο χθες, έδειξε βαθιά επηρεασμένος από την τρομερή του δυστοκία στα 2 πρώτα ματς της σειράς με τους Jazz.

Πιο συγκεκριμένα, στο Game 3 εκτέλεσε μόλις 5 φορές (3-5 σουτ, 0-2 τρίποντα), ενώ στα παιχνίδια στη Utah είχε επιχειρήσει 10 σουτ ανά αγώνα!

Συνολικά, πέτυχε 6 πόντους, αλλά το γεγονός πως δείχνει φοβισμένος πονάει περισσότερο…

 

+1) Ilyasova > Favors

 

Ένα από τα κύρια προβλήματα των Jazz είναι η λειψανδρία τους στους αθλητικούς, undersized centers που θα μπορούν να αλλάξουν εύκολα στην άμυνα και να ανοίξουν το γήπεδο με το σουτ τους στην επίθεση.

Ο Gobert προφανώς δε γίνεται να μείνει εκτός, αλλά η παρουσία του Favors εκτός του ότι δεν είναι η πρέπουσα (4 ριμπάουντ χθες σε 15 λεπτά), δε βοηθάει και λειτουργικά την ανάπτυξη των «Μορμόνων».

Στο σημείο που έφτασε η σειρά και με τους Jazz να πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο επόμενα ματς, ο coach Snyder χρειάζεται περισσότερη προσαρμοστικότητα στην άμυνα και range στην επίθεση, με τον Ersan Ilyasova να φαντάζει ως ο μοναδικός παίκτης που πληροί τις εν λόγω προδιαγραφές.

Μπορεί να μην είναι πια τόσο γρήγορος όσο παλαιότερα, αλλά η μαγική του επαφή από το τρίποντο θα βάλει μπελάδες στον Ty Lue!