1) Ο τρόπος να «πεθάνει» ο Jokic

Θεωρώ ότι ο ιδανικός τρόπος για να εκθέσει κανείς αμυντικά τον Nikola Jokic είναι η ικανότητα να τον απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο από το ζωγραφιστό.

Χθες, κόντρα στους LA Clippers, δεν είναι τυχαίο το +8 του Serge Ibaka και το -4 του Ivica Zubac, με τον Ισπανό να παραμένει συνεχώς στο τρίποντο (1-2 σουτ), κάτι που αργά ή ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα των Denver Nuggets, που αναγκάστηκε να αλλάζει τα πάντα -κάτι που επέφερε πολλά miss matches κατά του σταρ της με τους guards.

2) Το μέλλον από το παρόν

Η φετινή χρονιά του LA ήταν χαμένη από τη στιγμή που τραυματίστηκε στα περσινά Playoffs κόντρα στους Utah Jazz ο Kawhi Leonard, αλλά στο νεανικό ρόστερ του Ty Lue υπάρχουν ψεγάδια από το αύριο της ομάδας -νεαρά και έμπειρα- που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικές μονάδες σε βάθος χρόνου.

Όπως είπε και ο Boston Jr μετά την ήττα, η κακή του επιλογή στο τέλος, όπου είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά βρήκε μόνο ταμπλό αφού πρώτα μπερδεύτηκε φανερά, είναι μέσα στο πρόγραμμα ενός Rookie -με τη χθεσινή του αστοχία να μπορεί δυνητικά να γίνει η ευστοχία του ως Sixth Man πχ στην επόμενη contending φουρνιά του οργανισμού.

3) Η έλλειψη σουτέρ του Denver

Το Denver είναι υπερβολικά άτυχο τη φετινή σεζόν (3 παίκτες ενδέχεται να χάσουν τη σεζόν), αλλά ένα από τα κύρια προβλήματα που ταλανίζουν τον coach Malone δεν είναι άλλο από την φανερή έλλειψη σουτέρ στο πλευρό του Jokic.

Χθες, εκτελούσαν μεν με 37% σε 41 προσπάθειες αλλά είχαν πολλά ελεύθερα σουτ γενικότερα, ενώ στο μεγάλο σερί των γηπεδούχων στο τέλος της 3ης περιόδου είχαν αισίως 0-6, με τη δυστοκία τους να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το αντίπαλο κρεσέντο.

+1) Το αμυντικό κρεσέντο του Bledsoe

Μπορεί να άκουσε τα εξ αμάξης κατά τη θητεία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Milwaukee Bucks, αλλά ο Eric Bledsoe είναι ένα ενίοτε κοφτερό μυαλό σε ένα πολύ δυνατό και μπαρουτοκαπνισμένο στο μεγαλύτερο επίπεδο κορμό.

Χθες, όσο ο Zubac και ο Ibaka τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον Jokic, ο απόφοιτος του Kentucky ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετικός στις αλλαγές με τον Σέρβο “ψηλό”, και χρησιμοποιώντας τη δύναμη και τη θέλησή του κατόρθωσε να τον κρατήσει μόλις στο 2-9 σουτ (22% ευστοχία) σε 8 κατοχές, την ίδια στιγμή που δεν του έκανε ούτε ένα φάουλ!