1) H… εξαφάνιση του Paul στην άμυνα

 

Ο Chris Paul κατάφερε να επιστρέψει στη σειρά έπειτα από τις περιπέτειές του με το COVID-19 Protocol και να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του να κλείσει με «σκούπα», ωστόσο η χρήση του στην άμυνα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Η εντολή του coach Williams να μαρκάρει ο CP3, ο ίσως κορυφαίος perimeter guard defender στην ομάδα, τον Patrick Beverley και τον Luke Kennard και να αναλάβει τον “καυτό” Reggie Jackson -που έκανε ό,τι ήθελε με 23 πόντους- για μόλις 41 δευτερόλεπτα ήταν καταστροφική για τους “Ήλιους” και χάρισε στους Clippers το δώρο της επιστροφής στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

 

2) Ο τραυματισμός του Payne είναι πολύ ουσιαστικός

 

Μπορεί θεωρητικά ο Cameron Payne να είναι απλά ο back up PG των Suns, αλλά ουσιαστικά δίνει πολύ περισσότερα από έναν ρόλο στην ομάδα του, με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του στον αστράγαλο στην πρώτη περίοδο να κρίνει τον τελικό νικητή της σειράς.

Χωρίς αυτόν, οι «Ήλιοι» δεν έχουν καμία σπιρτάδα και “φλόγα” στο παιχνίδι τους, αλλά ούτε και σκληράδα/ αυταπάρνηση -στοιχεία που χαρίζει ο νεαρός guard- κάτι που απεδείχθη περίτρανα χθες στην εύκολα ήττα τους στο Los Angeles.

 

3) Πού κρίθηκε ο αγώνας και ο τρομερός Zubac

 

Τα παιχνίδια των Playoffs κρίνονται στις λεπτομέρειες εκείνες που δίνουν τραχύ προβάδισμα σε κάποια ομάδα.

Έτσι, το χθεσινό ματς κρίθηκε στο τρίποντο του Paul George από το κέντρο στο τέλος της τρίτης περιόδου και στο τρίποντο + φάουλ του Luke Kennard στις απαρχές της τέταρτης, που χάρισαν 7 αναπάντητους πόντους στους γηπεδούχους.

Ταυτόχρονα, ο Ivica Zubac ήταν ο Χ factor του LA σε αυτόν τον αγώνα!

Μπορεί επιθετικά να ήταν άστοχος και άτσαλος, αλλά εν γένει απέδειξε στον DeAndre Ayton πως δεν είναι ο μόνος «δεινόσαυρος» Center της σειράς με 16 ριμπάουντ, 2 τάπες και +28 στην κλίμακα του +/- σε 32 λεπτά.

Από την άλλη, ο “ψηλός” από τις Μπαχάμες είχε 7 ριμπάουντ λιγότερα αλλά και -25…

 

+1) Η ελπίδα των Suns

 

Στα μάτια μου οι Phoenix Suns δεν ήταν ποτέ η ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα της σειράς, αλλά αν συνεχίσουν να είναι τόσο αποτελεσματικοί σε fast breaks (4-5 χθες) και Second chance points (6-12 χθες) τότε θα φτάσουν σίγουρα στο Game 7.

Εκεί, οι παράγοντες της πιο ζωηρής έδρας των Playoffs, το γεγονός πως μετρούν 7 νίκες σε 8 αγώνες σε αυτό το γήπεδο αλλά και η ενδεχόμενη απουσία του Kawhi Leonard θα τους χαρίσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πρόκριση σε τελικούς!