1) Η συμβολή του Kidd

Μπορεί πολλοί να… θίγονται με τη μέτρια επίθεση των Dallas Mavericks με τον Jason Kidd στον πάγκο, αλλά στα μάτια μου είναι πολύ πιο σημαντικό το ότι παίζει εξαιρετική άμυνα με μια αμιγώς επιθετική ομάδα (+ τον Luka Doncic στο παρκέ).

Χθες, κράτησαν στους 43 πόντους τους Denver Nuggets στο δεύτερο ημίχρονο (οι 20 του ασταμάτητου Nikola Jokic) με κύριο όπλο το switchability και την όρεξη των φτερών τους -που ρόλαραν και στο σκοράρισμα.

2) Oι Χ Factors των Mavs

Frank Ntilikina και Reggie Bullock πέτυχαν αθροιστικά 8 πόντους με 3-9 σουτ και 2-6 τρίποντα, ωστόσο ήταν δύο εκ των πλέον σημαντικών παικτών της ανατροπής του Dallas με σπουδαία ενέργεια και αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν στην 3η περίοδο, με το κοινό τους +24 να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ειδικά για τον δεύτερο, που διανύει μια πολύ μέτρια σεζόν σχετικά με την εξαιρετική για τον ρόλο του περσινή, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει ενέργεια από τα στοιχεία που τυπικά δεν ανήκουν στη φαρέτρα του -ενώ πρέπει να τονιστεί και η θέλησή του να σπάει πολλάκις τη μπάλα στην επίθεση πάρα τις καλές του όψεις, όπως στο dagger τρίποντο του Tim Hardaway Jr. 2 λεπτά πριν το τέλος.

3) Η αγωνιστική πτώση του Campazzo

Σε ένα Denver που κονταίνει συνεχώς για να κρύψει τις αδυναμίες του εν καιρώ απουσιών σε σουτ, σκορ και δημιουργία, η αποτυχία του Facundo Campazzo να είναι έστω καίριος στα καθήκοντά του φαντάζει ακόμα πιο οδυνηρή.

-11 σε 9 λεπτά χθες με 1 ασίστ για 1 λάθος, -7 φέτος με 2 ασίστ για 1 λάθος.

Και σίγουρα το 52% ευστοχίας των προσωπικών του αντιπάλων απέναντί του εντός πεδιάς αλλά και το 38% από το τρίποντο σε βοηθάει πολύ.

+1) O λυτρωτής Hardaway Jr.

Το κύριο προσόν των Τεξανών στην επίθεση δεν είναι άλλο από τα φτερά τους, που σε ακόμα μια scoring off night του Doncic, ήταν εκεί.

Χθες, κύριος πρωτεργάτης ήταν Hardaway Jr., που πέτυχε 13 από τους 19 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο με 5-8 σουτ, αλλά και 1 ασίστ, συμμετέχοντας στους μίσους πόντους της ομάδας του (16 από τους 32).

Γενικότερα φέτος, συνεχίζει τη σήμα κατατεθέν αστάθειά του από τη στιγμή που άφησε την Atlanta, αλλά στην καλή του μέρα είναι ικανός να ξεκλειδώσει κάθε άμυνα.