1) Τα προσόντα των Nuggets

Σε μια Δύση… μπερδεμένη για τον τελικό νικητή στα Playoffs, η ομοιογένεια, το μέγεθος και ο αλτρουισμός των Denver Nuggets θα παίξει καταλυτικό ρόλο και τους δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα κόντρα σε πολλές αρμάδες- βαρόμετρο.

Χθες, υπήρχαν 3 παίκτες με 10+ σουτ, 6 με 6+ και 9 με τουλάχιστον 3, ενώ ταυτόχρονα 5 ακόμα μοίρασαν 4+ ασίστ έκαστος -με τον Nikola Jokic μάλιστα να μην είναι μέσα σε αυτούς.

Στην άμυνα, το γεγονός πως ο σούπερ Devin Booker έμεινε στους 12 πόντους με 17 επιθέσεις λέει πολλά -ενώ τα 21 deflections/ κλεψίματα δυσκόλεψαν πολύ το αγαπημένο ball movement των Phoenix Suns (18 λάθη για 23 ασίστ οι γηπεδούχοι).

2) Η σταθερότητα των Gordon και Barton

Ο μοναδικός εχθρός των Aaron Gordon και Will Barton για την καθιέρωσή τους ως δύο εκ των κορυφαίων role players του ΝΒΑ δεν είναι άλλος από τη συνέπειά τους.

Χθες, αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί στα καθήκοντά τους, και εκτός των 32 κοινών πόντων (70% εντός πεδιάς, 75% τρίποντο), 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ, είχαν αθροιστικά και 15 contested shot (51 οι Nuggets) αλλά και +42 στην κλίμακα αξιολόγησης.

3) Το… λάθος των Suns

Δεν κατάλαβα ποτέ την επιλογή των “Ήλιων” να ματσάρουν τον stretching Jeff Green -που ανέβηκε και στο 5- με τον βαρύ JaVale McGee.

13 πόντους με 3-6 τρίποντα μετά, μάλλον αποδείχθηκε μια αρκετά μέτρια επιλογή…

+1) Ο άθλος του Jokic

 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του «Joker» δεν είναι το γεγονός πως απέδειξε ότι είναι δίκαια ο MVP του ΝΒΑ ή ότι πλέον είναι και ένας απίθανος σκόρερ, αλλά το ότι έκανε τον DeAndre Ayton, τον πιο δύσκολο αποδεδειγμένα αντίπαλό του, που τον κράτησε στα περσινά Playoffs κοντά στο 30%, να μοιάζει πολλές φορές ανίκανος έστω να τον δυσκολέψει.