1) Η έξυπνη τακτική του Thibodeau

O coach Thibodeau έχει ρυθμίσει απόλυτα το δυνατό scoring που μπορεί να πάρει τόσο από τη βασική όσο και από τη δεύτερη πεντάδα του, μοιράζοντας για ακόμα ένα ακόμα ένα ματς -μετά από την πρεμιέρα με τους Indiana Pacers– τους ρόλους σε Kemba Walker- Evan Fournier και Derrick Rose- Immanuel Quickley- Alec Burks.

Αν παρατήρησα σωστά, ούτε και χθες έβαλε καθόλου τους Walker και Rose μαζί, σε μια τακτική που μάλλον θα τηρήσει και στη regular season.

Ωστόσο, επειδή η pre- season είναι μονάχα για πειράματα, θα ήταν αρκετά χρήσιμο να τους χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα πριν να μετράει το τελικό αποτέλεσμα.

2) Η… φοβία του Kuzma

O Kyle Kuzma ήταν για ακόμα μια φορά… φοβισμένος στα επιθετικά του καθήκοντα, ακόμα και αν δοκιμάστηκε και σε πεντάδες χωρίς τον Bradley Beal και τις ορμητικές του τάσεις, που του στερούν κατοχές.

Δεν είναι τόσο το 2-8 εντός πεδιάς και το 0-4 από το τρίποντο, αλλά περισσότερο το ότι δε δείχνει καθόλου πρόθυμος να αναλάβει ευθύνες και επιθέσεις σε ένα περιβάλλον δίχως απαιτήσεις -μετά την καλοκαιρινή του ανταλλαγή στην πρωτεύουσα από το Los Angeles.

3) Η ψυχολογία του Toppin

Δε βλέπουμε ακόμα τον παίκτη που τρέλαινε τα κολεγιακά charts με την απόδοσή του στην επίθεση, αλλά η αυτοπεποίθηση του Obi Toppin έχει εκτοξευθεί για τα καλά!

Κόβει εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας, ζητάει τη μπάλα, απαιτεί προσοχή -και την κερδίζει- από έναν προπονητή που πέρυσι τον είχε αρκετά παραγκωνισμένο, όπως άλλωστε πάντοτε συνήθιζε με τους rookies των οργανισμών του.

Μπορεί να μην έχει βρει ακόμα το χέρι του από μακρινή απόσταση (2-8 τρίποντα), αλλά τα σουτ που παίρνει είναι λογικά και μηχανικώς σωστά και κάποτε θα μπουν.

+1) Οι υποτιμημένες frontlines τους

Μπορεί να μη βρουν πολύ χρόνο συμμετοχής όταν είναι πλήρως υγιείς οι Mitchell Robinson και Nerlens Noel, αλλά θεωρώ την παρουσία των Sims και -κυρίως- Gibson αρκετά υποτιμημένη σε άμυνα και επίθεση, αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, με Harrell, Gafford και Bryant -όταν γυρίσει φυσικά από τον τραυματισμό του- η Washington ίσως έχει την πιο πλήρη γραμμή centers στο ΝΒΑ μαζί με τους Boston Celtics.

Ειδικά ο πρώτος χθες, ήταν ασταμάτητος, με 7 κερδισμένα φάουλ για βολές και 18 πόντους σε 17 επιθέσεις -τις περισσότερες των “Μάγων“.