Το 7ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους -αλλά και το 4ο από το 2015- κατάφεραν να πανηγυρίσουν σήμερα τα ξημερώματα (17/6) οι Golden State Warriors, οι οποίοι κατέβαλαν την αντίσταση των Boston Celtics εκτός έδρας και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε έξι ματς λύγισαν τους σκληρούς αλλά σαφώς κατώτερους και πιο κουρασμένους σωματικά και ψυχικά Κέλτες.

Aπόλτος πρωταγωνιστής για τους Πολεμιστές φυσικά δεν ήταν άλλος από την σούπερ τριάδα των Stephen Curry, Klay Thompson και Draymond Green, οι οποίοι -αν και δεν ήταν αθροιστικά πάντοτε σε τρομερή κατάσταση στην εν λόγω σειρά- ήταν εξαιρετικά καθοριστική στο σερί τριών νικών που έχτισαν από το Game 4 μέχρι και σήμερα οι Warriors.

Ταυτόχρονα δε, έφτασαν στο 4ο κοινό τους δαχτυλίδι στους τελευταίους 8 τελικούς της λίγκας, επίδοση που ξεπερνάει μερικές από τις κορυφαίες big 3 στην ιστορία του πρωταθλήματος!
Μάλιστα, έγιναν η μοναδική τριάδα παικτών με 4 πρωταθλήματα και τουλάχιστον μια παρουσία σε All NBA ομάδα μετά τους Tim Duncan, Tony Parker και Μanu Ginobili των San Antonio Spurs!

 

Μερικές από τις σούπερ τριάδες που ξεπέρασαν:

  • Michael Jordan, Scottie Pippen, Tony Kucoc/ Bulls, 1993-1998
  • Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman/Bulls, 1996-1998
  • Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, James Worthy/ Lakers, 1982-1989
  • Larry Bird, Kevin McHale, Robert Perish/ Celtics, 1980-1991