Οι Philadelphia 76ers κατάφεραν να ηττηθούν για 3η φορά σε 3 αγώνες στην έδρα τους από τους Atlanta Hawks και αποχαιρέτησαν τη συνέχεια των Playoffs παρά το γεγονός πως είχαν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή και ένα από τα καλύτερα στο ΝΒΑ.

Ένας από τους κυριότερους λόγους επ’ αυτού ήταν η πολύ μέτρια απόδοση του Ben Simmons, του δεύτερου καλύτερου παίκτη τους, που μέτρησε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ ανά 35 αγωνιστικά λεπτά, ενώ σούταρε με το πενιχρό 33% από τη γραμμή των βολών!

«Δε σούταρα καλά από τις βολές σε αυτή τη σειρά. Επιθετικά, δεν ήμουν εκεί, δεν έκανα αρκετά για τους συμπαίκτες μου.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δουλέψω», δήλωσε ο Αυστραλός PG, που σούταρε με 34% από τη γραμμή σε 12 φετινά ματς στην postseason.

Αλλά η μεγάλη άρνηση των δυνατοτήτων του επήλθε από τον προπονητή των Sixers, τον Doc Rivers, που δεν είναι σίγουρος κατά πόσο μπορεί ο Simmons να είναι παίκτης επιπέδου πρωταθλητισμού!

Πιο συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το αν πιστεύει πως ο Simmons θα μπορούσε να είναι ένας PG πρωταθλήτριας ομάδας, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε:

 

«Δε ξέρω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση τώρα.
Πραγματικά δε ξέρω».

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι είχε υπογράψει 5η ανανέωση με τους Sixers, η οποία θα του αποφέρει περίπου 230 εκ. δολ., με τα σενάρια ανταλλαγής του να πληθαίνουν!