Βλέποντας ότι οι συζητήσεις για το trade του Ben Simmons δεν προχωρούν, όπως θα ήθελαν, οι 76ers αποφάσισαν να ρίξουν στο τραπέζι άλλον έναν παίκτη πρώτης γραμμής: τον Tobias Harris.

Σύμφωνα με το podcast των Brian Windhorst, Marc J. Spears στο ESPN, η Philadelphia επιδιώκει να ανταλλάξει τον Αυστραλό γκαρντ μαζί με τον Harris, αφενός για να κάνει πιο δελεαστική την προσφορά της, αφετέρου για να γλιτώσει ένα μεγάλο ποσό από το salary cap.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Windhorst, κυκλοφορεί έντονα η φήμη στο ΝΒΑ, ότι ο απώτερος στόχος των Sixers είναι αποκτήσουν αρκετό διαθέσιμο χώρο, ώστε να κυνηγήσουν το καλοκαίρι τον James Harden. O σούπερ σταρ των Nets έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2023, αλλά με player option το καλοκαίρι του 2022.

Ο Harris και ο Simmons είναι αντίστοιχα ο 2ος και ο 3ος πιο καλοπληρωμένος παίκτης της Philly. Ο μεν Simmons διανύει το 2ο έτος του 5ετούς συμβολαίου του ύψους 177.243.360 δολαρίων, ο δε Harris βρίσκεται στον 3ο χρόνο του 5ετούς συμβολαίου των 180 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε το 2019.