Σύμφωνα με τα τελευταία εξ ΗΠΑ δημοσιεύματα, ο Ben Simmons δε φαίνεται διόλου πρόθυμος να φορέσει ξανά τη φανέλα των Philadelphia 76ers, με τον Αυστραλό PG να επιθυμεί υποχρεωτικά να αποχωρήσει από την πόλη της αδελφικής αγάπης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με απώτερο στόχο να αποδείξει πως θα μπορούσε να είναι ικανός σε ένα άλλο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, το basketblog.gr συγκέντρωσε 5 αρκετά πιθανές win/win καταστάσεις τόσο για τους Sixers και τον απόφοιτο του LSU όσο και για τις υποψήφιες διεκδικήτριές του, σε ένα παζλ που ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί άκρως ρεαλιστικό -τουλάχιστον αναφορικά με την εκατέρωθεν προθυμία.

 

Αναλυτικά τα 5 trades που μπορεί να πείσουν τη Philadelphia να απαλλάξει τον BS:

 

  • 76ers: Damian Lillard
    Blazers: Ben Simmons, Tyrese Maxey, Matisse Thybulle +2023 1st

Το ιδανικότερο deal είναι η τράμπα Simmons- Lillard, με τη Philadelphia να δίνει μια σωστή ευκαιρία στο process του Embiid με έναν επίσης σούπερ σταρ και το Portland να γεμίζει με assets που δεν θα τα έβρισκε εύκολα σε άλλη win/ win ανταλλαγή.
Έτσι, θα έμπαινε πολύ σύντομα σε μια κατάσταση εποικοδομητικού rebuilding, που θα είχε ολα τα φόντα για να «ξυπνήσει» γρήγορα το κοιμώμενο τέρας του Oregon.

 

 

 

  • 76ers: D’ Angelo Russell, Taurean Prince +2023, 2025 1st
    Wolves: Ben Simmons

 

 

 

  • 76ers: De’Aaron Fox, Buddy Hield
    Kings: Ben Simmons, Shake Milton, Matisse Thybulle, Tyrese Maxey, Isaiah Joe +2023, 2026, 2028 1st

Μπορεί να μην υπάρχουν αρκετά νεανικά ανταλλάγματα για τον Fox, αλλά σε περίπτωση που απαιτήσει σύντομα trade από τη μετριότητα του Sacramento, ο Simmons θα αποτελεί έστω και μεμονωμένα μια ικανοποιητική λύση, αν δεν έχει παραχωρηθεί ήδη σε κάποια άλλη από τις 28 αρμάδες.

 

 

 

 

  • 76ers: TJ Warren, Malcolm Brogdon
    Pacers: Ben Simmons

Υποτιμημένα αγαπημένη μου η απόκτηση των ΒrogdonWarren και η σφυρηλάτηση κάθε θέσης σε άμυνα και σουτ.
Από την άλλη, η Indiana δε χάνει κάτι ιδιαίτερο μετά και την περσινή της αποτυχία στα Play Ins και έχει την ευκαιρία να χτίσει για πολλά χρόνια στη τριάδα Simmons- Sabonis- LeVert, που εν ολίγοις μπορεί να τα κάνει όλα στο παρκέ, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει άπλετο χρόνο και potential για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να καλύψεις τις κυριότερες αδυναμίες της.

 

 

 

  • 76ers: Collin Sexton, Cedi Osman, Ricky Rubio
    76ers: Ben Simmons +2022, 2024 1st

 

Οι Russell- Sexton είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Embiid αν δεν έρθει ο Lillard ή ο McCollum, ένας σκόρερ δηλαδή από το 1-2, που θα ξεκλειδώσει το spacing και την κυριαρχία του στο ζωγραφιστό, κάτι που απουσίαζε έντονα με τον Simmons και την ανικανότητά του από μακρινή και μέση απόσταση.