Εδώ και λίγες ώρες, ο Ben Simmons -που ήδη είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα- φαίνεται πως ανακοίνωσε μέσω των managers του στους ιθύνοντες των Philadelphis 76ers πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να εκκινήσει τη σεζόν μαζί τους, τονίζοντάς τους πως θέλει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τα σπλάχνα τους.

Ωστόσο, ο Αυστραλός PG ενδέχεται να έκανε δυσκολότερη την αποχώρησή του από την πόλη με αυτήν του την κίνηση, δυσκολεύοντας τον κοινό δρόμο επιθυμίας των Sixers με τους διεκδικητές του, με τους πρώτους να μην πάρουν σε καμία περίπτωση τα ανταλλάγματα για τα οποία πάλευαν τόσο καιρό.

 


 

Τι εξελίξεις δημιούργησε η σημερινή είδηση:

 

– Η αξία του έπεσε απότομα με το δημοσίευμα του Woj.
Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να πίστευαν πως θα τη γλύτωναν χωρίς τρομερά ανταλλάγματα, αλλά πλέον σιγουρεύτηκαν, αφαιρώντας τα «μεγάλα» ονόματα από το τραπέζι ενός παίκτη που θα φύγει έτσι κι’ αλλιώς.

– Μπορεί να «ηττήθηκαν» σήμερα, αλλά οι 76ers είναι ακόμα οι άτυποι άρχοντες της όποιας συμφωνίας.
Κύρια πρoτεραιότητα παραμένει ακόμα ένας combo guard σκόρερ και δημιουργός, με τον D’ Angelo Russell να φαντάζει προς το παρόν η ιδανική περίπτωση για straigth up ανταλλαγή.

– Για να πάρει κάτι ηχηρό πλέον η Philadelphia θα πρέπει να βάλει στο deal σίγουρα έναν εκ των Tyrese MaxeyMatisse Thybulle, για να πάρει τα ανταλλάγματα που ζητούσε σε πρώτη φάση δίχως την παρουσία τους.

– Σε μια Ανατολή με Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets και Miami Heat ως τα ακλόνητα φαβορί και Boston Celtics, Atlanta Hawks και New York Κnicks ως άμεσους διεκδικητές του πλεονεκτήματος έδρας, αν δεν αποχωριστούν τον Simmons μέχρι και τα Χριστούγεννα δε θα μπουν στην τετράδα- πεντάδα.

– Θα ήταν περίεργο οι Houston Rockets να φέρουν τον άσουτο/ ball hog Αυστραλό σε ένα περιβάλλον με Jalen Green και Kevin Porter Jr.
Από την άλλη μεριά, ο John Wall δεν θα ήταν διόλου κακή επιλογή για τους 76ers, αλλά σίγουρα όχι ο παίκτης που θες να πάρεις όταν δίνεις τον κορυφαίο δημιουργό και αμυντικό σου.

Tags:
Ben Simmons