Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (18/1) ο Chandler Parsons, με τον άλλοτε συμπαίκτη του Νικ Καλάθη στο κολέγιο του Florida να αναγκάζεται να οδηγηθεί σε αυτήν την απόφαση σε ηλικία μόλις 33 ετών!

Αξίζει δε να αναφερθεί το γεγονός πως πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2020, ο έμπειρος forward είχε ένα πολύ σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, το οποίο και τον είχε αναγκάσει όχι μόνο να μείνει για καιρό εκτός αλλά και να βάλει την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο δημιουργώντας διάφορα προβλήματα στον εγκέφαλό του!

Συνολικά, εμφανίστηκε 440 φορές στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ από το 2011 μέχρι και το 2020 αλλά και ακόμα 13 στα Playoffs από το 2013 μέχρι και το 2015, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 13 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας ένας από τους πιο πλήρεις Small Forwards της λίγκας στις απαρχές της περασμένης δεκαετίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως εκκίνησε την καριέρα του στους Houston Rockets και την έκλεισε στους Atlanta Hawks σε ηλικία 31 ετών, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε περάσει και από Mavericks και Grizzlies -σε ένα διάστημα που κέρδισε περισσότερα από 127 εκ. δολ.!