Ο μύθος του ΝΒΑ, Kareem Abdul-Jabbar έβγαλε το καπέλο στο ΝΒΑ για την στάση του στο θέμα του coronavirus με γράμμα που έστειλε στην εφημερίδα «The Guardian». Το ιερό τοτέμ του αμερικανικού πρωταθλήματος, όμως, έριξε παράλληλα και «καρφάρα» κατά του προέδρου των ΗΠΑ,  Donald Trump για την δική του στάση στο όλο θέμα.

O Kareem Abdul-Jabbar τόνισε ότι οι ομάδες έβαλαν την δημόσια υγεία πάνω από τα συμφέροντά τους και πάνω απ’ όλα. Αντίθετα όπως τόνισε το ίδιο δεν έκανε η Κυβέρνηση Tramp.

Η επιστολή του Kareem Abdul-Jabbar:

«Αυτό που κάτι τόσο σημαντικές τις ενέργειες του ΝΒΑ, αλλά και των άλλων αθλημάτων, είναι πως πράττουν εθελοντικά και όχι καταναγκαστικά, από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει πίσω – όπως έκανε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση – και να παίρνουν και το τελευταίο δολάριο από τον κόσμο, πριν κλείσουν τις πόρτες τους. Αλλά έβαλαν την δημόσια υγεία πάνω από το προσωπικό συμφέρον, κάτι που δεν μπορεί να πει (ότι έκανε) η διοίκηση του Trump. Δίνουν το παράδειγμα, κάτι που ο Trump προσωπικά δεν έκανε. Μόλις λίγες ημέρες πριν, όταν τα κέντρα υγείας και πρόληψης έδιναν έμφαση στο να ΜΗΝ δίνετε τα χέρια σας, ο Trump πήγε σε μια ομάδα υποστηρικτών του, να τους δώσει τα χέρια».