Ο Morrison μπορούμε να πούμε πως ήταν ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη και ανθρώπου. Αν και διαβητικός από 13 ετών, το ταλέντο του ήταν τόσο πλούσιο που κατά την περίοδο της κολλεγιακής του καριέρας χαρακτηρίστηκε ως διάδοχος του Larry Bird, ενώ έξω από το παρκέ, διάβαζε φανατικά ιστορία.

Παρ’ όλα αυτά, οι σοβαροί τραυματισμοί που ακολούθησαν και οι επιπτώσεις του διαβήτη συνετέλεσαν σε μια αρκετά άδοξη καριέρα.

Οι περισσότεροι ίσως να τον θυμούνται για τις ενέσεις ινσουλίνης κατά τη διάρκεια αγώνων ή για το ότι ήταν ο μοναδικός παίκτης με δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ το 2009 και το 2010, χωρίς να αγωνιστεί καν στους τελικούς.

Σε άλλους πάλι, ίσως να έχει μείνει στο μυαλό, εκείνη η απίστευτη αποκάλυψη του Jared Dudley για τον Morrison. Ποια ήταν αυτή;

Όπως είχε αναφέρει ο Dudley πολύ χαρακτηριστικά, «Ο Morrison δεν έκανε ποτέ μπάνιο. Μασούσε καπνό και τον έφτυνε συνέχεια, ενώ φορούσε τρία μπλουζάκια όλο το χρόνο. Και μιλάμε για έναν τύπο που έβγαζε πολλά χρήματα και το πρόσωπό του ήταν παντού, αλλά ήταν μακράν ο πιο βρωμιάρης παίκτης που έχω δει ποτέ.

Μια φορά ο Gerald Wallace, αναγκάστηκε να τον βάλει με το ζόρι να κάνει μπάνιο. Φανταστείτε το! Να σέρνεις έναν μεγάλο άνθρωπο στο μπάνιο. Θα έπρεπε να ντρέπεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dudley, κάνοντας ρεζίλι τον πρώην συμπαίκτη του.

Μπορούμε να πούμε πολλά για τον Adam Morrison. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, πως υπήρξε ένας απ’ τους καλύτερους παίκτες σε κολεγιακό πάντα επίπεδο, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000.

Το 2006 ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του NCAA με την απόδοσή του. Το πανεπιστήμιο του Gonzaga, ήταν αυτό στο οποίο διέπρεψε και έκανε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτό το τότε ταλέντο.

Αυτή σίγουρα ήταν η χρονιά του αφού, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του NCAA, με 28,6 πόντους μέσο όρο.

Δείτε εδώ ένα βίντεο από τα χρόνια στο NCAA:

 

Λίγο αργότερα και μετά απ’ αυτά που έκανε ο Morrison στο NCAA, ήρθε η μεγάλη «κλήση»… στα Draft του NBA.

Επιλέχθηκε στο No3 του draft (το ίδιο draft που επιλέχθηκε ο Andrea Bargnani στο Νο1) από τους Charlotte Bobcats, μία επιλογή που η ομάδα του Charlotte θα μπορούσε να αποφύγει, αφού άφησε παίκτες όπως ο Rajon Rondo και Brandon Roy.

Μπορεί ο «sharp shooter» του Gonzaga να είχε την καλύτερη φήμη όσον αφορά το μακρινό σουτ, ωστόσο κάτι τέτοιο δε φάνηκε ποτέ, αφού δεν δικαίωσε καμία προσδοκία.

Για να είμαστε πιο ακριβής, ήταν μία από τις πιο αποτυχημένες επιλογές όλων των εποχών.

Ο Morrison αγωνίστηκε στους Bobcats από το 2006 έως και το 2009, χωρίς ουσιαστικά να καταφέρει τίποτα.

Λίγο αργότερα, μετακόμισε στο LA και τους Los Angeles Lakers, εκεί όπου και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, χωρίς όμως να έχει κάποιον ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Έπειτα από την πραγματική περιπέτεια του NBA, αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη και τον Ερυθρό Αστέρα και λίγο αργότερα στην Τουρκία και την Beşiktaş.

Ήταν σίγουρο πως ο παίκτης, έψαχνε να βρει ενεργό, πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ομάδα.

Έτσι, το 2011 πήρε την απόφαση να ταξιδέψει μέχρι το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα και λίγο μετά στην Τουρκία και την Beşiktaş.

 Σε καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κάθισε πολύ, αφού λίγο αργότερα, το 2012, αποφάσισε να επιστρέψει πάλι πίσω στις ΗΠΑ και να βάλει τέλος σε αυτή την περίεργη αν μη τι άλλο καριέρα, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Μάλιστα, είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου που με εμπιστεύτηκαν και με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είχα έρθει ξανά στην Ευρώπη, αλλά έμεινα άναυδος από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα και τους φιλάθλους. Θα το θυμάμαι για όσο ζω».

Πρόσφατα ο πλέον 35χρονος Morrison, αναφέρθηκε στον Kobe Bryant, για την ανάδειξή του στο Hall of Fame, τονίζοντας πως είχε μαζί του μία ιδιαίτερη σχέση. Μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού που προήλθε από το γεγονός ότι και ο ίδιος δούλευε σκληρά στην προπόνηση. Κάτι που άρεσε στον Kobe.

Χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή του: «Με υπερασπίστηκε δημοσίως πολλές φορές. Όταν ήμουν εκτός, ήξερε πως ήμουν φαν της Chelsea και πως μου άρεσε πολύ ο Didier Drogba.

Είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες όλων των εποχών. Μετά από εκείνο το χρόνο, δεν ήμουν πια στους Lakers.

Πήρα ένα δέμα κι είχε μέσα μια υπογεγραμμένη νικητήρια φανέλα του Drogba, και πάνω έλεγε «Ό,τι καλύτερο, για τον Adam». Και είχε υπογραφή!

Πάντα σκεφτόμουν πως ο Kobe έκανε ένα τηλεφώνημα. Ήταν κουλ. Τόσο γ@%*το!

Τη νύχτα του θανάτου του Kobe, αρχίζω να σκρολάρω τα νέα, και διάβαζα φορτισμένος διάφορα.

 Και στο Instagram της Chelsea έλεγε «Όταν ο Kobe επισκέφθηκε το Stamford Bridge και η πρώτη φωτογραφία ήταν εκείνος να κρατά τη φανέλα με τον Drogba και αν έκανες ζουμ έλεγε «για τον Adam».

Δείτε εδώ την φωτογραφία:

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

When Kobe Bryant visited Stamford Bridge. @didierdrogba @johnterry.26 @petrcech #CFC #Chelsea

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea FC (@chelseafc) στις