Μετά από μια όχι και τόσο πετυχημένη πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Oklahoma City Thunder, όπου ωστόσο κατάφερε να την κλείσει αρπάζοντας πολλά λεπτά συμμετοχής προς το φινάλε της, ο Aleksej Pokusevski δεν εκκίνησε πολύ καλά ούτε και τη φετινή -με την αρμάδα της δυτικής περιφέρειας της λίγκας να μην του χαρίζει τόσο άπλετο χρόνο παρουσίας.

 

 

 

Ωστόσο, μετά από ένα σύντομο όσο και πετυχημένο πέρασμα από τη G-League -η οποία τον είχε βοηθήσει να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και την περασμένη σεζόν μετά τη «φούσκα» της- όπου και μέτρησε 8 πόντους με 31% εντός πεδιάς, με 27% από το τρίποντο και με 57% από τη γραμμή των βολών, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και 2 συνολικά κλεψίματα και τάπες, ο Σέρβος «ψηλός» έχει καταφέρει να κερδίσει μια ανώτερη θέση στο rotation των Thunder, που μετά από μια σχετικά ανταγωνιστική πρώτη μερίδα της χρονιάς είναι έτοιμοι να κοιτάξουν ξανά το μέλλον τους αδιαφορώντας για το παρόν.
Κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, που από μεριάς του προσπαθεί να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάζεται αν και όχι για τον λόγο που ήθελε.

 

 

 

Συνολικά φέτος λοιπόν, εμφανίζεται στο παρκέ κατά 6 λεπτά (18 έναντι 24 πέρυσι), κάτι που έχει άμεση επιρροή φυσικά και στα απλά στατιστικά του, όπου μετράει 1 λιγότερο πόντο (7 έναντι 8 πέρυσι), ίδια ριμπάουντ (5 κατά μέσο όρο) αλλά και 0.5 λιγότερες ασίστ (1.5 έναντι 2 πέρυσι).
Από τον Φεβρουάριο όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν!

Τις τελευταίες 39 ημέρες λοιπόν, ο Poku αγωνίζεται 25 λεπτά ανά βραδιά και είναι άκρως ουσιαστικός στα επιθετικά δρώμενα με 11.5 πόντους (47% ευστοχία σε 9.5 εντός πεδιάς σουτ, 35% σε 4 τρίποντα, 82% σε 1.5 βολή), 2 επιθετικά ριμπάουντ αλλά και 2 τελικές πάσες κατά μέσο όρο -ενώ την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά ενεργός με 2 αθροιστικά κλεψίματα και τάπες!

Το… παράλογο με την περίπτωσή του δεν είναι άλλο από το γεγονός πως παρά τις συνεχόμενες ήττες της ομάδας του σε αυτό το χρονικό διάστημα, όπου μετρούν μόλις 3 νίκες σε 17 αγώνες (18% επιτυχία), με τρομερή μάλιστα διαφορά πόντων (-12 ανά ματς), με αυτόν στο παρκέ, οι Thunder είναι χειρότεροι μόλις κατά 2 πόντους -επίδοση που είναι και η κορυφαία για παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 10 ματς σε αυτό το διάστημα!

 

 

 

Συνολικά, αξίζει να αναφερθεί (μίνιμουμ ξανά τα 10 ματς) πως σε αυτό το σερί παιχνιδιών, ο Pokusevski είναι ο 4ος σκόρερ, ο 2ος ριμπάουντερ αλλά και ο 4ος δημιουργός για την Oklahoma, που έχει αποφασίσει να βάλει στον πάγο -όσο αυτό είναι δυνατόν- παίκτες όπως οι Shai Gilgeous-Alexander, Josh Giddey, Luguentz Dort και Derrick Favors -οι οποίοι ας πούμε πως δεν πιέζονται και ιδιαίτερα να επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους- και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε prospects και «ταλέντα», προκειμένου να φανεί το κατά πόσο αξίζουν να έχουν μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, όπου να θυμίσουμε αναμένεται να υπάρξουν και 3 draft picks 1ου γύρου.

Ο πρώην του Ολυμπιακού έχει team option στο συμβόλαιο τόσο της νέας όσο και της μεθεπόμενης σεζόν, κάτι που θεωρητικά εξασφαλίζει αφενός μια θέση στο ρόστερ των Thunder και αφετέρου 8.2 εκ. δολ. μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, όταν θα είναι free agent για πρώτη φορά στην καριέρα του -αν όλα πάνε με βάση τη λογική μέχρι τότε.
Αυτό που έχει σημασία όμως, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία rebuilding του οργανισμού του, όντας ένας από τους καλύτερους αθλητές του εδώ και 1.5 περίπου μήνα!