Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του All Star Game 2017 της Νέας Ορλεάνης με τους διαγωνισμούς καρφωμάτων, τριπόντων και δεξιοτήτων να αναδεικνύονται σε μία βραδιά γεμάτη πλούσιο θέαμα.

Στον πρώτο διαγωνισμό της βραδιάς το παιδί «θαύμα» της Νέας Υόρκης ο Κρίστπας Πορζίνγκις αναδείχθηκε νικητής στις ασκήσεις δεξιοτήτων νικώντας στον τελικό τον Γκόρντον Χέιγουορντ. Ο Λεττονός φόργουορντ/σέντερ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον άλλο ευρωπαίο (Σέρβο) του διαγωνισμού τον Νίκολα Γιόκιτς, ενώ ο φόργουορντ των Τζαζ έκανε την έκπληξη και νίκησε το φαβορί Ισάια Τόμας. Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι ψηλός είχε νικήσει στον διαγωνισμό με τον Καρλ Άντονι Τάουνς να αναδεικνύεται θριαμβευτής.

Η μεγάλη έκπληξη στον πάντα πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμό τριπόντων έγινε από νωρίς με τον περυσινό νικητή και μεγάλο φαβορί Κλέι Τόμπσον να μένει εκτός με 18 πόντους και με τους Κάιρι Ίρβινγκ (20 π.), Κέμπα Ουόκερ (19 π.) και Έρικ Γκόρντον (25π!) να οδηγούνται στον μεγάλο τελικό. Μαζί με τον Κλέι εκτός τελικού έμειναν οι Λόουρι, ΜακΚόλουμ και Γιανγκ.

Στον τελικό είχαμε δύο γύρους καθώς στον πρώτη φάση είχαμε ισοβαθμία στην κορυφή με τους Γκόρντον Ίρβινγκ στους 20 πόντους, ενώ ο Κέμπα Ουόκερ αποκλείστηκε με 17. Στην παράταση του διαγωνισμού θριάμβευσε ο Γκόρντον με 20 πόντους, ενώ ο Ίρβινγκ έμεινε στους 18. Νέος θριαμβευτής λοιπόν στον διαγωνισμό τριών πόντων για το φετινό All Star Game είναι ο σουτέρ των Χιούστον Ρόκετς, Έρικ Γκόρντον! 

Το καλύτερο θέαμα που ολοκλήρωσε κιόλας την αποψινή λαμπερή βραδιά σημειώθηκε στον πάντα εντυπωσιακό διαγωνισμό καρφωμάτων. Έκπληξη μετά τα τρίποντα έγινε και στα καρφώματα με τον Άαρον Γκόρντον που ήταν το μεγάλο φαβορί να μένει εκτός τελικού με 72 βαθμούς. Στον μεγάλο και εντυπωσιακό τελικό αναμετρήθηκαν οι Ρόμπνσον και Τζόουνς με 91 και 95 αντίστοιχα με τον ΝτεΆντρε να μένει εκτός τελικού με 84 βαθμούς.  

Στην τελική φάση του διαγωνισμού ο Ρόμπινσον και ο Τζόουνς δίκαια έφτασαν ως εκεί και με τον πρώτο να παίρνει στην πρώτη του προσπάθεια 44 πόντους και στην δεύτερη το απόλυτο με 50 βαθμούς! Από την άλλη ο rookie των Φοίνιξ Σανς στο πρώτο του κάρφωμα κατόρθωσε να πάρει 37, ενώ στην δεύτερη προσπάθεια του πήρε το απόλυτο από τους κριτές με 50 βαθμούς! Έτσι νικητής για τα καρφώματα του φετινού All Star Game είναι ο Γκλεν Ρόπινσον των Ιντάνα Πέισερς!