Καιρό είχε… Ο Gilbert Arenas, μετά από ένα διάστημα αποχής από το… κράξιμο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χτύπησε ξανά, με τον πάλαι ποτέ άσο των Washington Wizards να στέκεται στο σωματότυπο και τη δύναμη του Έλληνα σούπερ σταρ -αναφέροντας πως αφενός θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να ξεπεράσει παίκτες όπως οι Chris Paul και LeBron James και αφετέρου πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τις αντοχές του. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ο κόσμος που με παρακολουθεί καταλαβαίνει τι θέλω να πω σε σχέση με αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Όταν λέω πως δεν έχει εξελιχθεί, δεν μιλώ για το σώμα του. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό. Όταν λέω πως δεν έχει γίνει έξυπνος, εννοώ πως παίζει περισσότερο με τη δύναμή του.

Το παιχνίδι είναι μόνο έτσι γι’ αυτόν. Μου λένε πως πήρε πρωτάθλημα και πώς γίνεται να ισχυρίζομαι ότι δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι. Ναι, πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το πήρε βασιζόμενος στη δύναμή του. Θα πρέπει να κατανοήσει το παιχνίδι όπως έκανε ο Τζόρνταν. Κι εκείνος δεν χρειαζόταν να το κάνει, αλλά το έκανε.

Είναι ο Γιάννης πιο έξυπνος από τον Πολ, από τον Λεμπρόν, τον Κάρι, τον Τόμπσον, τον Γκριν, τον Λέοναρντ, τον Γιόκιτς ή τον Ντόντσιτς; Αν σε αυτή τη λίστα είναι προς το τέλος, σκεφτείτε πόσο πρέπει να καταλάβει το παιχνίδι για να ξεπεράσει αυτούς τους παίκτες.

Ακόμη δεν ξέρει να διαχειρίζεται τις δυνάμεις του. Αν δείτε τα λεπτά του στα τελευταία πέντε χρόνια, έχει παίξει 40+ λεπτά τέσσερις φορές; Πέρσι ήταν ο μόνος σούπερ σταρ που δεν είχε 40 λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο».