Εν τέλει, οι Pacers έδωσε στον DeAndre Ayton το συμβόλαιο που έψαχνε. Η Indiana προσέφερε στον πρώην σέντερ των Suns 133 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μάξιμουμ συμβόλαιο για τα χρόνια του στο ΝΒΑ.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε restricted free agent, σύμφωνα με το ESPN, καθώς ξεπέρασε τα 107 εκατομμύρια δολάρια που είχε λάβει ο Otto Porter Jr. από το Brooklyn το 2017, πριν ματσάρει την προσφορά η Washington. Το μεγαλύτερο offer sheet που ΔΕΝ έχει ματσαριστεί μέχρι φέτος είναι τα 94,4 εκατομμύρια δολάρια του Harrison Barnes στο Dallas το 2016.

Η συμφωνία, βέβαια, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Από τη στιγμή που ο Ayton είναι restricted free agent, οι “ήλιοι” έχουν αυτομάτως προθεσμία 48 ώρες, προκειμένου να ματσάρουν την προσφορά και να κρατήσουν το Νο. 1 του Draft του 2018.

Ο 24χρονος σέντερ είχε την περασμένη χρονιά 17,2 πόντους και 10,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αλλά έπαιξε ελάχιστα στον 1ο γύρο των Playoffs, όπου οι Suns αποκλείστηκαν από τους Mavericks.