Η 10η σεζόν της Big 3, του εναλλακτικού καλοκαιρινού 3 on 3 πρωταθλήματος των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε και ο Joe Johnson κατέκτησε άλλο ένα βραβείο MVP, όχι όμως και τον τίτλο.

Ο παλαίμαχος άσος του ΝΒΑ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ωστόσο τον τίτλο τον πανηγύρισε -για δεύτερη φορά- η Trilogy του παλιού παίκτη του Ολυμπιακού, Qyntel Woods.

Στον τελικό του πρωταθλήματος η Trilogy ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων στο 2ο ημίχρονο και νίκησε τους 3 Headed Monsters 50-45, με τον Jarrett Jack (νυν ασίσταντ κόουτς των Suns) να σημειώνει 29 πόντους και το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος. Για την ιστορία, στους φιναλίστ αγωνίστηκε και ο Mahmoud Abdul-Rauf, που πέρασε ένα φεγγάρι και από τη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη.

Την 3η θέση κατέκτησαν οι Tri-State, που επικράτησαν των Triplets με 50-31 στο μικρό τελικό. Όσον αφορά στα βραβεία της χρονιάς, ο Jarrett Jack ισοψήφησε με τον Kevin Murphy στο βραβείο του rookie της χρονιάς, ο Isaiah Briscoe αναδείχθηκε ο καλύτερος 4ος παίκτης και ο Larry Sanders ο κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος.

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του τελικού ΕΔΩ