Μπορεί εδώ και ορισμένες ημέρες, ο κορυφαίος παίκτης των ηγέτης των Portland Trail Blazers, ο Damian Lillard, να φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένος με την τροπή της ομάδας και μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να ζητήσει άμεσα ανταλλαγή σε μια αρμάδα έτοιμη για πρωταθλητισμό, αλλά αυτή δε θα είναι η πρώτη αποχώρηση από το στρατόπεδο του Oregon, αφού το βράδυ της Τρίτης (20/7), ο Norman Powell, που είχε φτάσει στον οργανισμό ανήμερα του trade deadline από τους Toronto Raptors, αρνήθηκε την player option του -αξίας 12 εκ. δολ.- και θα είναι unrestricted free agent στην επερχόμενη free agency.

Πιθανότατα, ο Powell δεν επιθυμεί απαραίτητα να αποχωρήσει από το Portland, αλλά επιδιώκει σε μια ραγδαία αύξηση του οικονομικού του συμβολαίου, κάτι που ενδέχεται να βρει από αρκετές μικρομεσαίες ομάδες το εν λόγω καλοκαίρι, και θα χρησιμεύσει κυρίως ως assett για μέλλον trade.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι Blazers έχουν αυτή τη στιγμή το 11ο μεγαλύτερο salary payroll στο ΝΒΑ και έτσι, μάλλον δεν θα είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να προσφέρουν στον πρώην παίκτη των Raptors ένα συμβόλαιο κοντά στα 16- 17 εκ. δολ., που λογικά επιθυμεί, με την επιλογή της εξόδου να μοιάζει αρκετά πιθανή.

Φέτος, στην κορυφαία σεζόν του, μέτρησε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 69 ματς κανονικής διάρκειας -17 πόντους με τους Blazers– αλλά και 17 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 6 ματς στα έκτα Playoffs της καριέρας του.