Ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός των Portland Trail Blazers στον πρώτο γύρο των Playoffs της Δύσης (2-4 από τους Denver Nuggets) επέφερε άμεσες αλλαγές στο στρατόπεδο της ομάδας, που αποφάσισε να λύσει την κοινή της συνεργασία με τον Terry Stotts, τον head coach της, έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι δύο πλευρές είχαν μάλλον ταυτόσημη διάθεση για τη λύση της συνεργασίας τους, η οποία ξεκίνησε το 2012, αφού τόσο το αγωνιστικό ταβάνι του οργανισμού του Όρεγκον όσο και η προσέγγιση και οι αλχημείες του ίδιου του Stotts σε αυτό έμοιαζαν να είχαν βαλτώσει εδώ και χρόνια.

Φέτος, παρά το άκρως ικανοποιητικό ρόστερ που έχτισε το front office, οι Blazers τερμάτισαν στην 6η θέση της δυτικής περιφέρειας, κάτι που σήμαινε πως από την αρχή τους στα Playoffs θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα μεγαθήρια της conference, κάτι που όπως αποδείχθηκε στέρησε πολλά από την αρμάδα του Portland.

Ουσιαστικά, στα 9 χρόνια του Stotts στην ομάδα, οι Blazers είχαν σταθερή παρουσία στην postseason (8 συμμετοχές), αλλά κατάφεραν μόλις 3 φορές να ξεπεράσουν το εμπόδιο του πρώτου γύρου και ακόμα 3 αυτό του δεύτερου, με το μεγαλύτερο κατόρθωμά τους να είναι οι Τελικοί Δύσης το 2019.

Πλέον, οι Blazers στρέφουν την προσοχή τους στον αντικαταστάτη του, με τον Jason Kidd -που ακούγεται έντονα και για τους Boston Celtics– να είναι ο κύριος υποψήφιος, κάτι που θα χαροποιούσε και τον Damian Lillard, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΗΠΑ.