Κανονικά οι παίκτες όσοι μεγάλοι, σπουδαίοι και λαμπεροί σταρ κι αν είναι, δεν πρέπει να έχουν λόγο στις πολύ σοβαρές αποφάσεις της διοίκησης μιας ομάδας όπως το θέμα της πρόσληψης νέου προπονητή. Δεν είναι η δουλειά τους αυτή άλλωστε. Η δουλειά τους είναι να παίζουν.

 Το ΝΒΑ, όμως, είναι… αλλουνού παπά Ευαγγέλιο και άλλος… πλανήτης. Εκεί οι μεγάλοι σταρ έχουν λόγο για όλα. Ακόμα και στο ποιος θα κοουτσάρει την ομάδα τους.

Θέλετε παράδειγμα; Οι Brooklyn Nets. O GM του Brooklyn, Sean Marks, παραδέχτηκε δημόσια ότι οι σταρ της ομάδας, Kevin Durant και Kyrie Irving έχουν λόγο στο θέμα του νέου προπονητή, που αναζητάνε οι Nets!

O Sean Marks παραδέχτηκε ότι στα θέματα της δουλειάς του όπως αυτό της εύρεσης του νέου head coach της ομάδας έχουν λόγο οι μεγάλοι σταρ της ομάδας και του ΝΒΑ φυσικά, Kevin Durant και Kyrie Irving.

Ο Sean Marks το είπε ξεκάθαρα αυτό σε δηλώσεις που έκανε σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο GM των Brooklyn Nets τόνισε χωρίς περιστροφές, εξηγώντας πάντως το σκεπτικό της απόφασης αυτής: «Δεν θα ήταν έξυπνο για εμάς αν δεν χρησιμοποιούσαμε τους βασικούς παίκτες μας στην απόφαση που θα πάρουμε. Σκοπεύουμε να ακούσουμε τον Ντουράντ και τον Ίρβινγκ, για να δούμε τι ψάχνουν και εκείνοι ως ηγέτες, τι θέλουν. Μέχρι στιγμής είναι… τρομακτικά ειλικρινείς».