Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη αρχή του ΝΒΑ, οι αγώνες προετοιμασίες κατά τη διάρκεια της οφ-σίζον επιστρέφουν στο εξωτερικό, με τους πρωταθλητές κόσμου Milwaukee Bucks να αναμένεται να εμφανιστούν σε 2 παιχνίδια με αντίπαλο τους Atlanta Hawks στη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Τα εν λόγω ματς κόντρα στο συγκρότημα του Trae Young είναι προγραμματισμένα ήδη για τις 6 και 8 Οκτωβρίου στο Άμπου Ντάμπι, κάτι που θα σημάνει την πρώτη εν γένει φορά που ομάδες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του κόσμου θα εμφανιστούν στη πόλη αλλά και τη χώρα της Ασίας.

Ταυτόχρονα, αυτό θα είναι και το πρώτο φιλικό ματς μεταξύ τουλάχιστον μιας αρμάδας του ΝΒΑ σε χώρα του εξωτερικού από την οφ-σίζον του 2019, όταν Sacramento Kings, Indiana Pacers, Houston Rockets, Toronto Raptors, LA Lakers, Brooklyn Nets, Dallas Mavericks και LA Clippers είχαν παίξει μεταξύ τους 7 αγώνες σε Ινδία, Ιαπωνία, Κίνα και Καναδά -το πρώτο φιλικό διαχρονικά στην τελευταία εξ αυτών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτό θα είναι το πρώτο σερί φιλικών αγώνων για τα «Ελάφια» του Αντετοκούνμπο στο εξωτερικό από το 2008 και τα 2 ματς στην Κίνα με τους Golden State Warriors.
Συνολικά, μιλώντας δηλαδή και για ματς κανονικής διάρκειας, ο οργανισμός του Wisconsin έχει ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ 4 φορές.