Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει σοκάρει εδώ και λίγες ώρες με τον φαινομενικά πολύ σοβαρό του τραυματισμό το παγκόσμιο μπασκετικό γίγνεσθαι, με τους φόβους ακόμα και για ρήξη πρόσθιου χιαστού να μην καταλαγιάζουν σε κανένα σημείο, μέχρι τουλάχιστον να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο Έλληνας σούπερ σταρ αποφύγει τα χείριστα, αυτό δε θα σημάνει απαραίτητα την άμεση επιστροφή του στα παρκέ των Playoffs, αφού η άσχημη προσγείωση του αριστερού του ποδιού φαίνεται πως έχει ταλαιπωρήσει σημαντικά το γόνατό του.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να εμφανιστούν οι Milwaukee Bucks χωρίς τον Γιάννη στα εναπομείναντα ματς τους στα Playoffs της τρέχουσας χρονιάς, γεγονός που τους στερεί περίπου 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά βραδιά, αλλά και εν γένει κυριαρχία στο ζωγραφιστό του αντιπάλου.

Μπορεί όμως, να μην έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια χωρίς τον Greek Freak σε συνθήκες postseason, αλλά στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, τα «Ελάφια» δεν τα πηγαίνουν καθόλου άσχημα όταν αγωνίζονται χωρίς την παρουσία του κορυφαίο τους παίκτη, γεγονός που ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλές για συμπεράσματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε 11 φετινά ματς χωρίς τον μέχρι πρότινος back to back MVP της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του κόσμου, οι Bucks μετρούν 6 νίκες (54% επιτυχία), ενώ στο διάστημα που απουσίασε από έξι συναπτά παιχνίδια, πέτυχαν 3.
Βέβαια, από αυτές τις 6 επιτυχίες καμία δεν έλαβε χώρα κόντρα σε μια ομάδα που μπήκε στην postseason, με τις 2 εκ των 5 ηττών τους να έρχονται κόντρα σε τέτοιες.

 

 

 

Σε αυτά τα παιχνίδια (8 από τα 11 για την ακρίβεια), οι έτεροι σταρ της αρμάδας του Wisconsin, Khris Middleton και Jrue Holiday, είναι οι κορυφαίοι παίκτες της, με τον πρώτο να μετράει 22.5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ -σε μια επίδοση που αντανακλάται σε 2.5 περισσότερους πόντους και 1 παραπάνω ασίστ- και τον τελευταίο 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα -σε μια επίδοση που αντανακλάται σε 2 περισσότερους πόντους και 1 παραπάνω ασίστ.

 

 

Ταυτόχρονα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο μεγαλύτερος αδερφός του και από πέρυσι συμπαίκτης του στις ΗΠΑ, αντικρίζει το χρόνο συμμετοχής του να εκτινάσσεται όταν απουσιάζει ο Γιάννης στα 15 λεπτά ανά βραδιά, διάστημα κατά το οποίο σημειώνει 5 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο (45% εντός πεδιάς, 21% τρίποντο, 45% βολές).

 

 

 

Παράλληλα, ο Middleton αρίθμησε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο διάστημα 6 αγώνων απουσίας του Freak, ενώ ο Jrue 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ…

Τέλος, και όσον αφορά το ιστορικό ρεκόρ του Milwaukee όταν δεν αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, οι Bucks μετρούν 22 νίκες σε 48 ματς (46% επιτυχία), αλλά και καμία σε ένα ματς στα Playoffs, όταν το 2015, είχε τιμωρηθεί για ένα βίαιο χτύπημα στον Mike Dunleavy!