Οι Bucks έκανε το «break» στο Game 5 με τους Celtics και ξανάφεραν τη σειρά στα μέτρα τους. Πάντως, με αυτήν τη νίκη δεν επανάκτησαν μόνο το πλεονέκτημα, αλλά «έσπασαν» και ένα «στοιχειωμένο» σερί το οποίο κρατούσε 4 χρόνια.

 

Τα «Ελάφια» βρισκόντουσαν 6 πόντους πίσω στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με τους «Κέλτες» (105-99), ωστόσο με ένα τρίποντο του Γιάννη και του Holiday έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, το οποίο στη συνέχεια και κέρδισαν με ένα καλάθι του Portis στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Bucks έβαλαν τέλος σε ένα σερί ηττών ομάδων που υπολειπόντουσαν 6 πόντων στα τελευταία 2 λεπτά ενός αγώνα play-offs.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες 4 postseasons, 232 διαδοχικές φορές οι ομάδες που έχαναν με 6 στο τελευταίο δίλεπτο δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν. Μέχρι να έρθουν φέτος οι Bucks και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να το σταματήσουν.

Αυτό το ρεκόρ πάντως ποσώς ενδιαφέρει το Μιλγουόκι αυτήν τη στιγμή, αφού στο μόνο που έχει το νου του είναι το Game 6 με τους Celtics τα ξημερώματα (02:30), εκεί όπου νίκη θα πάρει το «εισιτήριο» για τους τελικούς περιφέρειας, στους οποίους βρίσκονται από χθες οι Miami Heat.