Μπορεί οι Bulls να ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Bucks τα ξημερώματα (106-127), ωστόσο η ήττα των Cavaliers στο Ορλάντο (115-120) «κλείδωσε» και μαθηματικά τη θέση των «Ταύρων» στα play-offs για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια.

 

Μέσα στη χαρά τους, όμως, τα μαντάτα που ήρθαν σχετικά με την κατάσταση του Lonzo Ball δεν ήταν καθόλου καλά. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα, αφού ο Αμερικανός γκαρντ δε θα επιστρέψει τη φετινή σεζόν, με τους Bulls πλέον να καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αμυντικές (κυρίως) και δημιουργικές δυσκολίες όπως έκαναν εδώ και σχεδόν 3 μήνες. Τα δείγματα πάντως δεν ήταν ενθαρρυντικά…

 

Όπως ενημέρωσαν οι Chicago Bulls, ο «Ζο» θα συνεχίσει τις θεραπείες και την αποκατάστασή του, έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ενόψει της επόμενης σεζόν και να είναι πανέτοιμος να συνεισφέρει το ίδιο με πέρυσι και ακόμη περισσότερο.

 

Ο Lonzo Ball αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια φέτος, στα οποία μέτρησε 13 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και σχεδόν 1 μπλοκ σε 34.6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, κάνοντας βέβαια και άλλες πολλές δουλειές στο παρκέ που δε φαίνονται στα στατιστικά.