Οι Heat κατάφεραν να κάνουν μία τρομερή τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κάνουν το δεύτερο break στην σειρά. Η αρχή της ανατροπής ήταν το “trash talking” του Grant Williams στον ηγέτη του Miami Jimmy Butler, με τον άσο της ομάδας του Spoelstra στην συνέχεια να το παίρνει προσωπικά και να ωθεί την ομάδα του στην νίκη.

Λίγο μετά την μεγάλη επικράτηση των Heat, o Butler είπε ότι αυτό το περιστατικό του έδωσε αναμφίβολα μεγάλη ώθηση, ωστόσο δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Williams ήταν λίγο παραπάνω εκδηλωτικός στους πανηγυρισμούς του μετά τα δύσκολα καλάθια που σημείωσε. Τέλος έκλεισε τα λεγόμενά του, αναφέροντας ότι σέβεται πολύ τον αντίπαλό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ναι, σίγουρα αυτό που έγινε με «έφτιαξε» και με ώθησε να προσπαθήσω περισσότερο» είπε ο Μπάτλερ για το περιστατικό με τον Ουίλιαμς και συνέχισε «Αλλά δεν είναι κάτι σημαντικό. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός. Έβαλε ένα μεγάλο σουτ και άρχισε να μου λέει διάφορα. Μ΄αρέσει αυτό. Με κάνει να προσπαθώ περισσότερο. Με κάνει να.. γελάω» είπε και μίλησε με τα καλύτερα για τον αντίπαλό του. «Τον σέβομαι πάρα πολύ. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Σέλτικς. Πολύ καλός στην άμυνα, σουτάρει πολύ καλά. Απλά δε ξέρω αν είμαι ο κατάλληλός για να του μιλάει έτσι».