Ο προπονητής των Detroit Pistons, Dwane Casey, έδειξε την αντίδρασή του για την δολοφονία του George Floyd και διατράνωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Ο 63χρονος κόουτς που μετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στην πόλη των Pistons, μίλησε για δολοφονίες μαύρων, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των συναδέλφων του, Gregg Popovich και Steve Kerr, που είναι στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων.

Αναλυτικά ο προπονητής των Detroit Pistons, Dwane Casey είπε:

«Το όλο θέμα ξεκινάει με την πολιτική και ξεκινάει με τους ιδιοκτήτες και τους παίκτες μας, αλλά και με ανθρώπους σαν τον Gregg Popovich και τον Steve Kerr που μιλάνε ανοιχτά. Εάν τα πω, είμαι απλώς ένας θυμωμένος μαύρος. Πρέπει να συγκεντρώσουμε την πλειοψηφία και να παλέψουμε βοηθώντας να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ας ελπίζουμε ότι αυτές οι δύσκολες στιγμές και οι δολοφονίες που έχουν συμβεί αυτούς τους μήνες θα αποτελέσουν την αιτία της αλλαγής. Όποια πλατφόρμα έχω ως προπονητής εγώ και οι παίκτες που βγαίνουν σε πορείες για να τραβήξουν την προσοχή και να κρατήσουν την συζήτηση ανοιχτή, για μένα είναι το πιο σημαντικό και είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ.

Υπάρχει πάντα κίνδυνος, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να παραμείνεις με το status quο ανθρώπων που δολοφονούνται επειδή είναι μαύροι! Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πολεμήσουμε αυτή την αδικία».