Στις ΗΠΑ ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να διαδηλώσει. Το NBA δεν έμεινε αμέτοχο στο γεγονός των τελευταίων ημερών, που είναι φυσικά ο θάνατος του George Floyd από αστυνομικούς.

Ο προπονητής των Pistons, Dwane Casey, θέλησε με την σειρά του να σχολιάσει το θλιβερό συμβάν, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα αναφερόμενος στον 8χρόνο γιο του.

Αναλυτικά όσα είπε-έγραψε ο Dwane Casey:

«54 χρόνια μετά, ο γιος μου είναι 8 ετών τώρα και κοιτάζω τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνει και αναρωτιέμαι, πόσο έχει αλλάξει πραγματικά; Πόσο συχνά κρίνεται; Μεγαλώνει σε έναν κόσμο που βλέπει, ακούει, κατανοεί; Νιώθει αβοήθητος; Θα αντιμετωπιστεί όπως ο George Floyd ή ο Ahmaud Arbery; Τι κάναμε πραγματικά τα τελευταία 54 χρόνια για να κάνουμε τον 8χρονο κόσμο του καλύτερο από τον δικό μου; Όλοι πρέπει να είμαστε και να κάνουμε τα καλύτερα. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε και ακούμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί να βρούμε λύσεις για να φτιάξουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης. Μαύροι, άσπροι, λευκοί άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν παρέα για να βρούμε λύσεις».