Στο ESPN μίλησε ο κόουτς των Detroit Pistons, Dwane Casey όπου μίλησε για την περίεργη ημέρα της 11ης Μαρτίου όπου κλήθηκε να προφυλάξει τους παίκτες του αλλά και τους αντιπάλους του από έναν αόρατο εχθρό, τον Covid-19.

Συγκεκριμένα εκείνη την νύχτα που διακόπηκε η σεζόν στο NBA μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Rudy Gobert που τον έβγαλαν θετικό στον κορονοϊό, οι Detroit Pistons έπαιζαν με τους Philadelphia 76ers.

Ξαφνικά ο γυμναστής της ομάδας Jim Scholler πλησίασε τον Casey και άρχισε να φωνάζει «πρέπει να βγάλεις έξω τον Sekou Doumbouya».

«Τι στο καλό λες. Μόλις τώρα τον έβαλα», ήταν απάντηση του, με τον Scholler να του λέει «Ο Rudy Gobert βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Sekou τον μάρκαρε αρκετές φορές και ήρθε σε επαφή μαζί του. Ήταν εκτεθειμένος στον ιό».

Ο κόουτς των Pistons τον έβγαλε αμέσως από το παρκέ και τον έστειλε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις στα αποδυτήρια, με τον παίκτη να τον κοιτάει απορημένος μην μπορώντας εκείνη την ώρα και πάνω στην ένταση του αγώνα να καταλάβει τον λόγο.