Η διαφορά δυναμικότητας και στόχων μεταξύ Boston Celtics και New Orleans Pelicans αρκετά μεγάλη για να χαρακτηρίζει ως “γκέλα” οποιαδήποτε νίκη των τελευταίων και όχι “τυπικότητα” κάθε επιτυχία των πρώτων.
Ωστόσο, το χθεσινό match up των δύο ομάδων χάρισε τροφή για σκέψη για το οικοσύστημα της Βοστόνης, με τους “δεύτερους” να μη ντύνονται μεν “πρώτοι” αλλά να κολλάνε καρτερικά δίπλα τους, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε ένα τρομερό ξέσπασμα στην 4η περίοδο.

Aν υπάρχει ένα φτερό στην ομάδα που αδικείται παράφορα από τον Ime Udoka αυτός είναι ο Aaron Nesmith, ένας άγαρμπος αλλά high energy παίκτης, με τα πάμπολλα hustle στοιχεία του να είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα που μοιάζει δίχως αυτοπεποίθηση πολλές φορές.

Χθες, εν τη απουσία του Robert Williams που χάρισε περισσότερο χρόνο και στους wings ελέω μείωσης του big ball, ο απόφοιτος του Vanderbilt πάτησε παρκέ για 19 λεπτά (μέχρι πρότινος season high τα 9 λεπτά) και ήταν εξαιρετικά πρόθυμος και γεμάτος όρεξη στην άμυνα -χαρίζοντας στους Κέλτες το spark plug που χρειάζονταν επειγόντως για να ανέβουν στο 23-22.

Τρομερή μάχη στα screens και το low post, απίθανο off ball τρέξιμο για να κλείσει τυχόν ελεύθερες όψεις, ακαταμάχητο πάθος στα βασικά (6 ριμπάουντ, 3 φάουλ) -κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +16 (2η καλύτερη επίδοση) αλλά και από το γεγονός πως με αυτόν στο παρκέ, οι Celtics δέχονταν μόλις 80.5 πόντους ανά 100 κατοχές (2η καλύτερη επίδοση)!
Όταν αρχίζει και το σουτ του να επιστρέφει στα επίπεδα του κολεγίου, τότε δύσκολα θα υπάρχουν πολλά καλύτερα φτερά στην ομάδα.

Η σύγχρονη εποχή της λίγκας και του μπάσκετ γενικότερα τείνει να εξαφανίσει τις αρετές “ψηλών” όπως ο Enes Freedom Kanter αν δεν πάρουν την απόφαση να εξελιχθούν και οι ίδιοι όσο το δυνατόν περισσότερο και γρηγορότερα.
Όμως, αν υπάρχει ένα match up που ο Τούρκος Center έχει περισσότερο χρόνο στο γήπεδο με τον τρόπο που θέλει αυτό είναι η μονομαχία του με τον Jonas Valanciunas!

O πρώην παίκτης των Blazers ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που κλήθηκε να μαρκάρει το τέρας της Λιθουανίας (27 κατοχές), όντας πολύ δυναμικός και σκληρός απέναντί του.

Το αποτέλεσμα;
Τον πέταξε εκτός ζωγραφιστού (3 δίποντα, 4 τρίποντα απέναντί του) και ανάγκασε τους Pelicans να αλλάξουν τη στρατηγική του ταΐσματός του στο low post, κάτι που επέφερε χαοτικά αρνητική συγκομιδή από τη στιγμή που ο Brandon Ingram ήταν σε off βραδιά απέναντι στον Grant Williams.

Ο Udoka είχε πει πως θα ήθελε να μετατρέψει σε πολύ καλό αμυντικό τον Kanter.
Και όσο και αν τα αργά του πόδια τον κάνουν εύκολο στόχο στα drop coverages, φέτος διανύει την καλύτερη αμυντικά σεζόν του από το 2013 (104 πόντοι Defensive Rating)!