Χωρίς να πιάσουν υψηλά μήκη κύματος στην απόδοσή τους, οι Milwaukee Bucks κατάφεραν να περάσουν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα στη Βοστόνη και να κάνουν το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τους τοπικούς Celtics.

Τα “Ελάφια“, όπως είχαμε γράψει ήδη από χθες, θα ρίσκαραν πολλά τρίποντα στους Κέλτες κλείνοντας προς την ρακέτα. Η Βοστόνη δεν είναι Σικάγο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι μια καλή -έστω προς το “καλή”- shooting ομάδα, με την έλλειψη ικανών σουτέρ κάθε θέσης να κρύβεται μεν φέτος κάπως αλλά να υπάρχει δε σε τρανούς ρυθμούς.

Τι αναγκάζει όμως τους Celtics και τους κάθε Celtics να σουτάρουν τόσα πολλά τρίποντα (50 χθες);
Το physical game και τα μεγάλα κορμιά του Milwaukee, που προστατεύουν άρτια το ζωγραφιστό φράζοντας τα ενδεχόμενα drives ή το εν γένει post up παιχνίδι.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως αφενός οι Bucks δυσκόλεψαν τα 23 από τα 34 δίποντα των Κελτών και αφετέρου ότι οι τελευταίοι ευστόχησαν μόλις στα 2 εξ αυτών -με τον ξεκάθαρο φόβο αλλά και την κομβική παρουσία του Brook Lopez να κλείνουν την ρακέτα ανά πάσα στιγμή.

Η ομάδα του Mike Budenholzer δεν είναι απλά πρωταθλήτρια, είναι μια έμπειρη ομάδα που παίζει χρόνια μαζί και έχει δημιουργήσει μια αλληλουχία που δε συναντάει κανείς εύκολα στο ΝΒΑ, η οποία τους επιτρέπει να προσαρμόζονται άρτια ανά “εχθρό” και να αλλάζουν πάντα πετυχημένα το playstyle τους -με τη Βοστόνη να πέφτει στην παγίδα των συνεχόμενων τριπόντων, από όπου ήταν τραγική. Δεν πρέπει να κοιτάμε το 36% ευστοχίας της αλλά το γεγονός πως σχεδόν κάθε ένα από τα 50 τρίποντα που επιχείρησε ήταν μερικώς ή τελείως ελεύθερα (τα 45 από τα 50 ήταν ελεύθερα)…

Θεωρώ ότι ο Jaylen Brown είναι ανθρωπίνως αδύνατο να είναι ξανά τόσο κακός και ότι ο Jayson Tatum θα ξεπεράσει το physical εμπόδιο του Wesley Matthews που τον κράτησε σε 1 σουτ και1 λάθος σε 30 κατοχές (!).
Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Marcus Smart βγαίνει από τη δημιουργική εξίσωση και αναγκάζεται να βιώνει έναν floor spacer ρόλο όπως παίζουν οι Bucks, όσο δεν χτυπάνε αρκετά τον Lopez στο PnR και όσο κάνουν (αισχρά) λάθη με κάθε ευκαιρία, οι Celtics δεν έχουν καμία τύχη.

Χθες, τα “Ελάφια” βρήκαν 27 πόντους από αντίπαλα λάθη και 19 από δεύτερες ευκαιρίες (46 συνολικά-15 περισσότερους από το σύνηθες).
Ο αγώνας κρίθηκε “μόλις” στους 12 πόντους…

Όταν κάνεις λάθος κόντρα στο Milwaukee, το πληρώνεις οικτρά.
Και αυτό ακριβώς πλήρωσε η Βοστόνη.