Celtics εναντίον Bucks απόψε στις 20:00 και τα ημιτελικά της Ανατολής στα playoffs του ΝΒΑ παίρνουν…φωτιά.

Ένα πολύ αμφίρροπο ζευγάρι με αρκετές ιδιαιτερότητες, μιας και οι δύο αντίπαλοι μοιάζουν αρκετά σε πολλά σημεία εντός παρκέ. Μπορούν να σκοράρουν, ανοίγοντας το ρυθμό, διαθέτοντας χαρισματικούς σκόρερς στο δυναμικό τους, αλλά με την ίδια ευχέρεια μπορούν να «σφίξουν» την άμυνα και γενικότερα η σειρά προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

Οι «Κέλτες» νίκησαν τους Γκρίζλις την τελευταία αγωνιστική της regular season, οι Μπακς με πολλές «ρεζέρβες» ηττήθηκαν από τους Καβαλίερς και έτσι η ομάδα της Βοστώνης ανέβηκε στην 2η θέση, με τους περυσινούς πρωταθλητές να τερματίζουν 3οι σε ισοβαθμία, μιας και αμφότεροι κατείχαν ρεκόρ 51-31.

Στην κανονική διάρκεια της Λίγκας οι Σέλτικς νίκησαν 3 φορές τους Μπακς και τα «ελάφια» επιβλήθηκαν εις διπλούν στα 5 ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες. Βέβαια η διαδικασία των playoffs είναι εντελώς διαφορετική, αφού διακυβεύεται η πρόκριση στον τελικό της Περιφέρειας και κάθε λάθος μετράει διπλά.

Μέσα ο Brown

O Jaylen Brown θα δώσει κανονικά το παρόν στο game 1, παρότι δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ο άσσος των Σέλτικς τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς με τους Νετς (4-0 επικράτησαν στη σειρά οι «πράσινοι»).

Πολύτιμη επιστροφή για τον Udoka, αφού ο Brown σε 66 ματς έχει σκοράρει 23.6 πόντους μέσο όρο και κρίνεται κομβικός στο παιχνίδι των «Κελτών».

Από την άλλη, ο Middleton δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Μπακς (4-1 στα προημιτελικά τους Μπουλς) και σίγουρα αυτή η συνθήκη επηρεάζει την ομάδα του Μιλγουόκι. Ωστόσο ο αντικαταστάτης, Allen, δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει βοήθειες, ενώ πάντα υπάρχουν οι Portis, Lopez και Holiday, οι οποίοι προσφέρουν ανάσες και στήριξη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ηγείται των πρωταθλητών.

Tatum και Greek Freak στο προσκήνιο

Τρομερή χρονιά κάνουν αμφότεροι. Από τη μία ο Jayson Tatum έχει πάρει από το χέρι τους Σέλτικς και μετράει φέτος 29.5 πόντους, όντας το σημείο αναφοράς της ομάδας του.

Από την άλλη, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, λατρεύεται σαν Θεός στο Μιλγουόκι, μετά και την περυσινή κατάκτηση του δαχτυλιδιού και συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα, μετρώντας 28.6 πόντους τη φετινή χρονιά.

«Κλειδί» και οι δύο για τις ομάδες τους και δικαιολογημένα η μεταξύ τους «διαμάχη» θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στη σειρά.

 

Συμπέρασμα:

Η έδρα ίσως παίξει ρόλο στο game 1. Οι γηπεδούχοι θα μπουν λογικά με ενθουσιασμό στο TD Garden, για να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας, αφήνοντας στο κυνήγι του σκορ τους Μπακς.

Βέβαια είναι αρκετά πιθανό το ματς να πάει στη δύναμη, να έχει σκοπιμότητα και να κυριαρχήσουν οι άμυνες. Πέραν της απόδοσης των Tatum και Γιάννη, ενδέχεται να παίξει κομβικό ρόλο και η παρουσία των υπόλοιπων παικτών και στις δύο πλευρές. Μικρό προβάδισμα στους Σέλτικς, λόγω έδρας, παρότι ότι και να δούμε δεν θα μας κάνει έκπληξη.