Tα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα (24/4), οι Boston Celtics κατάφεραν να συνεχίσουν το σερί νικών που έχτισαν στην έδρα τους στα δύο πρώτα ματς της σειράς και να περάσουν με 109-103 από το Barclays Center του Brooklyn κάνοντας κάπως έτσι το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά για τον πρώτο γύρο των Playoffs της ανατολικής περιφέρειας.

Ωστόσο, αν δεν ήταν ο Jayson Tatum και η διθυραμβική του εμφάνιση, δύσκολα θα περνούσαν από τη Νέα Υόρκη χθες -σε μια βραδιά όπου ξεχώρισε η επιστροφή του Robert Williams III στη Frontline των Κελτών!

Συγκεκριμένα, ο απόφοιτος του Duke τελείωσε την εν λόγω αναμέτρηση με 39 πόντους (13-29 σουτ, 4-13 τρίποντα, 9-10 βολές), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 6 κλεψίματα σε 45 λεπτά συμμετοχής -μια στατιστική υπηρεσία η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να σπάσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού της Μασαχουσέτης!

Ουσιαστικά, ο JT έγινε πριν από μόλις μερικές ώρες ο πρώτος παίκτης έπειτα από σχεδόν 5 δεκαετίες (46 χρόνια για την ακρίβεια) που μετράει 30+ πόντους, 5+ ριμπάουντ, 5+ τελικές πάσες και 5+ κλεψίματα σε αγώνα Playoffs μετά τον Dave Cowens, που την 21η ημέρα του Απριλίου του 1976 είχε κατορθώσει να τελειώσει ένα ματς κόντρα στους Buffalo Braves (νυν Los Angeles Clippers) με 30 πόντους, 17 ριμπάουντ, 7 ασίστ αλλά και 5 κλεψίματα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Την ίδια στιγμή έγινε βέβαια και ο 4ος νεότερος παίκτης από καταβολάς ΝΒΑ με αντίστοιχη επίδοση! 

 

 

 

Γενικότερα πάντως, ο Tatum είναι τρομερός στα φετινά Playoffs μετρώντας 30 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ αλλά και 3 αθροιστικά κλεψίματα και τάπες, την ίδια στιγμή που εκτελεί με 42% σε 21 σουτ εντός πεδιάς, με 36% σε 8 τρίποντα αλλά και με 87% σε 10 βολές ανά βραδιά σε τρία ματς ενάντια στους Nets των Kevin Durant και Kyrie Irving -από τους οποίους σκόραρε περισσότερους πόντους χθες (39 δικοί του έναντι 32 κοινών δικών τους)! 

Μάλιστα, αυτή η σούπερ εμφάνιση στη Νέα Υόρκη είχε άμεση αντίδραση και από τον θρύλο των Celtics, τον Paul Pierce, που -σε μάλλον υπερβολικό βαθμό- ανάφερε πως ο νεαρός άσος ξεπερνάει σταδιακά τον Kevin Durant στην ιεραρχία του ΝΒΑ… 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Νομίζω πως ο Jayson Tatum ίσως ξεπέρασε τον Kevin Durant στην ιεραρχία του ΝΒΑ μπροστά στα μάτια μας”.