Ξεκίνησε ως γόνιμη φήμη, κατέληξε οριστική απόφαση. Οι Boston Celtics, όπως φρόντισαν να κάνουν γνωστό προς πάσα κατεύθυνση οι ίδιοι με επίσημη ανακοίνωσή τους πριν από μερικές ώρες, προχώρησαν στην αποπομπή του πρώτου τους προπονητή, του Ime Udoka, για ολόκληρη τη σεζόν 2022-2023 μετά και το σκάνδαλο που προκλήθηκε από την ερωτική σχέση που είχε αναπτύξει με κάποια γυναίκα-μέλος του οργανισμού.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως, ακόμα και αν ο ντόρος των συμβάντων είναι ακόμα χαώδης, οι δύο πλευρές δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποια πρόθεση να χωρίσουν δια βίου τους δρόμους τους, με τον νεαρό προπονητή μάλιστα, που πριν από μερικές μήνες είχε οδηγήσει την αρμάδα από την Μασαχουσέτη στους Τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια απουσίας, να παραδέχεται με επίσημη δήλωσή του στο ESPN το λάθος του ζητώντας συγγνώμη τόσο από την ομάδα όσο και από την οικογένειά του. Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο πως ο Udoka είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Nia Long από το 2015 και έχει μαζί της και ένα παιδί.

Πλέον, τη θέση του προσωρινά προσωρινού head coach στους Κέλτες θα αναλάβει ο Joe Mazzulla, με τον 34χρονο τεχνικό, που ήταν πέρυσι ο δεύτερος τη τάξει βοηθός του Udoka, μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι τόσο στη Summer League όσο και από ενδιαφέρον ομάδων όπως οι Utah Jazz να αναλαμβάνει την πολύ δύσκολη αποστολή να οδηγήσει τον πλέον ιστορικό οργανισμό του ΝΒΑ μαζί με τους Los Angeles Lakers ξανά στη Γη της Επαγγελίας.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Udoka:

“Θα ήθελα να απολογηθώ στους παίκτες, τους οπαδούς και σε ολόκληρο τον οργανισμό των Σέλτικς, αλλά και στην οικογένειά μου επειδή τους απογοήτευσα.

Ζητάω συγνώμη που έφερα σε αυτή τη δύσκολη θέση την ομάδα και αποδέχομαι την απόφαση που πάρθηκε. Από σεβασμό σε όσους εμπλέκονται, δεν θα κάνω παραπάνω σχόλια”.